Používá technologii služby Blogger.

Morphe X James Charles: Artistry Palette - RECENZE

 Pokud nedržíte krok se zahraničními beauty trendy, je docela dobře možné, že značka Morphe unikla vašemu radaru. Jedná se totiž o poměrně mladou značku dekorativní kosmetiky. Morphe je firma založena v roce 2008 v Los Angeles. Nabízí velkou škálu štětců, paletek a nalepovacích řas. Značka se proslavila především díky spolupráci s několika vybranými Beauty Gurus jako jsou třeba Jeffree Star anebo Jaclyn Hill. Pokud beauty komunitu sledujete trochu blíže, asi víte, že Morphe bylo předmětem mnoha kontroverzí a já byla zprvu dost skeptická. Nicméně, Morphe vzalo celou mánii ohledně karanténních výprodejů dost vážně, a když se paleta Artistry, kterou Morphe vydalo společně s youtuberem Jamesem Charlesem, objevila s 50% slevou, neodolala jsem, třebaže Jamese moc nemusím. Slyšela jsem na tuhle paletku totiž samou chválu a zajímalo mě, jestli za to opravdu stojí.



Paletka je obrovská. Rozměrem bych ji přirovnala k papíru formátu A4, což je pro mě opravdu nezvyk. Obal je vyrobený z tvrdého kartonu a uvnitř najdete 39 stínů. Barevné složení (ostatně i ten obal) připomíná vodovky, které jsme všichni nosili v kufříku do školy. V paletě se nachází jak lesklé tak matné stíny a řekla bych, že se všechny stíny dají namíchat na milion způsobů. Třebaže se s paletou dají vytvořit i jemnější každodenní looky, pokud vás divočina vůbec nebere, vaše paletka to asi úplně nebude. U šestnácti barev se jedná o slisovaný pigment, který by se teoreticky neměl nanášet na oko, ale... no však víte. 


Musím se přiznat, že jsem se trochu obávala matných stínů. Některé mi ze swatchů připadaly poměrně prášivé a opadávaly. Oproti tomu na lesklé stíny byla jen radost pohledět. Při líčení jsem se přesvědčila, že i matné stíny za to stojí a původní obava z prášivých matných stínů byla neoprávněná. Pravda, některé barvičky trochu opadávají a taky trochu flekatí, což je ale spíš tím, že stíny jsou opravdu hodně pigmentované a já ze zvyku nabírám až moc produktu, a tak se stín dostane tam, kam nemá. Člověk se musí naučit nabírat naprosté minimum a případně stín po troškách navrstvit. Lesklejší stíny jsou také parádní, ale u mého oblíbeného stínu Artistry (ten fialový třpytivý) jsem narazila na problém - ač je stín výborně pigmentovaný, hůř se přenáší ze štětce. Na takový problém jsem u ostatních stínů nenarazila. Nutno ale dodat, že na oku ty lesklé stíny ztrácí na intenzitě (není to nic strašného, ale v porovnání s wow efektem ze swatchů to není ani nic převratného). 


Stíny se úžasně blendí. Jsou krémové a jemné. Nikdy jsem neměla paletu, se kterou by se mi líčilo tak snadno. Až tedy na ty žluté barvy, s těmi jsem si zatím opravdu moc nepotykala (přijde mi že na mojí světlé pleti nejsou vůbec vidět). Navíc opravdu drží a neslévají se. Celý den se ani nehnou a to nepoužívám žádný speciální primer a na setting sprej také běžně zapomínám. V tomto ohledu jsem zatím neměla lepší paletu. Jenže ta parádní výdrž a pigmentace má svou cenu. Stíny Love That, Single a Skip (růžové a fialové) se horko těžko odličují. Ano, já vím, že jsou to pigmenty, a tak s tím musím počítat, ale takový problém s ostatními slisovanými pigmenty nemám. Ani olejovým odličovačem ten růžový obtisk na oku nedostanu. Jenže zrovna tyhle barvičky jsou moje nejoblíbenější, a tak to musím přežít :D 


Sečteno podtrženo, kdybych měla paletku kupovat znova, sáhla bych asi po Mini verzi této paletky. Tahle stojí čtyřicet liber, ale je na mě zbytečně velká. Nejsem makeup artist a makeupem se neživím, takže nemám šanci tuhle paletu vypotřebovat. Mini verze je skoro o polovinu levnější, o polovinu menší a hlavně má v sobě zabudované i zrcátko, což mi v tomto případě chybí. Pokud po této paletce pokukujete, doporučuji sledovat buď stránky Morphe anebo můj instagram (kde často sdílím slevičky). Obě verze této paletky byly v akci už dvakrát během měsíce a půl a osobně bych si tipovala, že je obě zlevní ještě jednou. Navíc si myslím, že čtyřicet liber je docela dost i přes to, že jsem s paletkou opravdu spokojená. Nějaké ty mouchy tam přeci jen jsou a vzhledem k tomu, že je to spíš paleta na hraní než na běžné nošení, víc jak třicet liber bych za ní prostě nedala.


Žádné komentáře