Používá technologii služby Blogger.

NUXE: ENERGISING PRIMING CONCENTRATE

*Spolupráce s Notino


Od poslední recenze pleťové kosmetiky utekl už nějaký ten pátek, a tak je na čase mrknout se na nějakou tu pleťovku. Po dvou měsících testování produktu Energising Priming Concetrate z kolekce Creme Prodigieuse Boost od značky Nuxe jsem myslím připravena podělit se s vámi o mou zkušenost s jeho testováním




Tento koncentrát/sérum/krém je inspirovaný korejskou kosmetikou a pokud jsem to správně pochopila, jedná se o jakousi kombinaci pleťového tonika, séra a hydratačního krému. Osobně nemám moc v lásce produkty vše v jednom, a tak jsem koncentrát používala namísto séra. Tonikum a krém jsem používala i nadále. Koncentrát má strukturu séra a soudě dle rozmanitosti celé téhle kolekce podle mě ani samotná značka Nuxe nikdy nezamýšlela, že by se měl produkt používat jako tři-v-jednom. 


Koncentrát spojuje kyselinu hyaluronovou společně s vitamínem C. Kyselina hyaluronová je fantastickou volbou pro věčně dehydratovanou pleť a já osobně tuhle složku vyhledávám skoro v každém skincare produktu. Vitamín C oproti tomu bojuje proti jemným vráskám a rozjasňuje pleť. Sérum je mimo jiné také bohaté na antioxidanty díky extraktu z jasmínového květu. 



 


Z balení je poznat, že se nejedná o typické sérum. Koncentrát je totiž k dostání ve 100 ml plastové lahvi s pumpičkou. Takový objem je poměrně neobvyklý, co se séra týká. Pumpička je řešena tak, že s každým jejím stlačením se vnitřní dno posune trochu víc nahoru (opravdu nevím jak jinak to popsat :D), a tak se produktu dostane ven daleko více než u produktů s pumpičkou připojenou k hadičce. Jedna taková flaštička vám vydrží zhruba na tři měsíce, což je poměrně slušné. 




Ze začátku jsem neviděla moc rozdíl. Ba naopak, a tak jsem přemýšlela, že se na tento produkt vykašlu. Mé pleti se nedostávalo tolik hydratace a vláhy, kolik jsem byla zvyklá při používání ostatních sér s kyselinou hyaluronovou a musím říct, že to nebylo příjemné. Nicméně jsem to nevzdala a zhruba po měsíci a půl jsem začala vnímat první změny. Pleť se mi postupem času trochu rozjasnila a probrala se. Na pohled vypadá o poznání zdravěji. Předpokládám, že je to výsledek práce Vitamínu C. I na dotek je taková jemnější a třebaže na pohled vypadá spokojená, přijde mi pořád hodně dehydratovaná. Dostal se mi do ruky vzorek mého oblíbeného Mineral 89 od Vichy a teď jsem ho zase pár dní používala a ten rozdíl je v tomto ohledu opravdu markantní. 




Takže dohromady je to u mě tak padesát na padesát. S koncentrátem nejsem nespokojená, protože si myslím, že tam ten Vitamín C byl docela znát. Oproti tomu mě produkt neohromil svou hydratací, na kterou jsem u hyaluronových produktů zvyklá, takže se asi vrátím k již zmíněnému séru od Vichy (ale to si ještě rozmyslím. Mám totiž v merku Anelu a jejich Modré z nebe). Nicméně si myslím, že tento koncentrát nebude špatným úvodem do kosmetiky s Vitamínem C, který může být poněkud silný. V tomto případě se nejedná o hlavní složku, a tak nebude až tak koncentrovaný, takže by se ze začátku měl snášet lépe. Jen si tedy dejte pozor, protože koncentrát je bohužel ovoněný. 

Jak říkám, zklamaná nejsem, testování mě i docela bavilo, ale k produktu se vracet nebudu. Jsou tam pozitiva, ale i negativa a myslím, že jsem používala produkty, které mé pleti vyhovovaly více, a tak se raději vrátím k nim. 





Žádné komentáře