Používá technologii služby Blogger.

XX Revolution: Recenze

 Chtěla jsem článek začít s tím, že se to u Revolutionu momentálně hýří novými přírůstky, ale vzhledem k tomu, že MUR vypouští jednu novinku za druhou jak na běžícím páse celoročně, nemá asi smysl něco takového vyzdvihovat. Nejvíc povyku způsobila nová dceřiná značka XX Revolution, protože je výrazně dražší ve srovnání s klasickým Revolutionem a cenově je srovnatelná s high-end produkty. Proto spoustu lidí určitě zajímá, jestli za to tenhle pokus o vstup mezi drazší značky vůbec stojí. Vybrala jsem si tří produkty k testování, abych byla schopna na tuhle otázku odpovědět.

Jako první tu mám paletku Amethyst, která se tak nějak stala tváří XX Revolution. Barevné složení mi tolik nesedne, ale rozhodla jsem se vystoupit ze své komfortní zóny. Obal je plastový, bytelný a pevný, což je oproti spoustě paletek od MUR výrazné zlepšení. Uvnitř paletky se skrývá zrcádko a 10g produktu, což vychází zhruba 0.8g na stín, cože je srovnatelně málo jako třeba u mini paletek od Natashy Denony. Ze swatchů jsem pochopila, že se jedná spíše o paletku topperů než o paletku stínů jako takových. Stíny si zdály hezky namleté, máslové a pigmentované. V akci to bohužel takový zázrak není. Stíny se špatně přenáší ze štětce na oko, kde pak vůbec nevyniknou. O blendění snad vůbec nemůže být řeč, stíny totiž snad opadávají a jediná aplikace, která se mi osvědčila, je stíny jemně na víčko naplácat. 



Takže za mě je paletka docela propadák. Zaprvé se mi nelíbí, že je sama o sobě vlastně nepoužitelná a vždycky budu muset sáhnout i do jiných paletek. Zadruhé mi přijde, že paletka absolutně neodpovídá své ceně. Stojí 500 kč a to si v tomto případě raději doplatím 150 kč a pořídím se již výše zmíněnou Natashu Denonu, kde je cena paletky oprávněná vysokou kvalitou.



Dál se podíváme na concealer Concealxx. Tady to bude o trochu příjemnější. Concealer je k dostání v plastové tubičce s aplikátorem podivného tvaru, který je ale úplně v klidu použitelný. Uvnitř se skrývá 13.5 ml produktu, což není vůbec špatné. Concealer je k dostání v 55 odstínech, takže si vybere skutečně každý. Concealer slibuje full coverage, což tedy není pravda. Naopak. Concealer má poměrně hodně slabé krytí. Nicméně, je opravdu lehoučký a hlavně nevysušuje. Pleti se hezky přizpůsobí a oční okolí rozjasní. Ačkoliv není schopen zakrýt pupinky s tak podobně, mně vyhovuje právě díky tomu, že i přes minimální krytí, zvládá tak nějak vykrátit kruhy pod očima. Je ideální na nošení jak s makeupem tak bez něj. Výdrž je taky slušná, slézat začíná po cca sedmi hodinách. Za mě tedy docela příjemná záležitost i za ty tři stovky. Asi nebude vyhovovat všem, ale já jsem spokojená.



A na závěr vám ukážu tužku na oči XXFine Micro Brow Pencil, kterou jsem si oblíbila a dokonce jsem si už pořídila druhé balení. Je k dostání v deseti odstínech a myslím, že si vybere snad každý, protože nabízí škálu jak studených tak teplých tónů. Tužka je precizní, hezky kreslí a na obočí drží celý den. Přirovnala bych ji k pověstné Precisely my brow od Benefitu, ale v tomto případě je tužka tvrdší (nepatrně). Mně osobně to nevadí, dokonce mi to asi i vyhovuje lépe. 



Jedno balení mi vydrželo dva měsíce, ale asi by vydrželo déle, kdyby mi na začátku tužka neupadla a já si neodlomila zhruba centimetr tuhy. Ach jo. Každopádně pokud máte rádi Precisely ale zrovna se vám nehodí utrácet 600 za tužku na oči, tahle levnější alternativa vás určitě uspokojí.






Žádné komentáře