Používá technologii služby Blogger.

PIXI: PALETKY EYE EFFECTS A NUANCE QUARTETTE - RECENZE

 * Produkty jsem obdržela v rámci ambassador programu

Slyšeli jste už někdy od kosmetické značce Pixi by Petra? Upřímně bych byla asi překvapena, kdyby ne. Pixi je totiž značka, která naprosto dominuje veškerým sociálním sítím. Za jejich nejznámější produkt se dá považovat ikonický Glow Tonic, díky kterému jsem si tuhle značku zamilovala i já. Glow tonic používám už léta a před půl rokem jsem najela na retinolovou řadu. Zkrátka a dobře, jsem milovník této značky, takže si asi dokážete představit, že jsem skákala až ke stropu, když jsem se dozvěděla, že jsem byla přidána na Pixi PR list. 

V prvním balíčku jsem obdržela čtyři krásné paletky - dvě na oči a dvě na obličej. Musím se přiznat, že ačkoliv jsem s Pixi do té doby byla velmi dobře obeznámena, jejich dekorativka pro mě byla velkou neznámou. Nevěděla jsem, co čekat a abych byla naprosto upřímná, moc jsem nečekala. O Pixi totiž ve spojení s dekorativkou zase tolik neslýchám. Nakonec jsem byla docela příjemně překvapena. Některé paletky byly lepší, některé horší. Pojďme se na to tedy společně podívat. 


Eye Effects Hazelnut Haze


Začnu první paletkou na oči. Celá tahle paletková kolekce je inspirována přírodou, a tak jsou všechny čtyři velmi nositelné. Hazelnut Haze se nese v nádechu hnědých a oříškových barev. V paletce najdete devět stínů, pět matných a čtyři lesklé s maličkými třpytkami uvnitř. Myslím, že barevně je paletka skvěle řešená. Je sice hodně decentní a pro někoho asi i nevýrazná, ale dá se s ní vytvořit hodně barevných kombinací. Pro takové to každodenní ličení je to super. 

Stíny jsou daleko krémovější, než jsem čekala. Ze swatchů mi přišly málo pigmentované a to především matné stíny. Na očích už to není tak markatní, řekla bych, že stíny vyniknou daleko lépe. Docela dobře se s nimi pracuje, kupodivu ani nepráší jen jsem zaznamenala nepatrný opad. Co sr týká výdrže, za mě dobrý. Není to Morphe, ale ten den stíny přežijí bez slévání (používám concealer jako podklad). 

Eye Effects Rosette Ray


Tahle paletka vás na Instagramu zaujala nejvíc. I mě oslovila více než Hazelnut Haze, protože je laděná více do růžova. I tak ale zůstává hodně při zemi a stejně jako u Hazelnut Haze, je ideální na takové to každodenní líčení. V paletce též najdete devět stínů, čtyři lesklé a pět matných. V tomto případě bych řekla, že si všechna líčení budou hodně podobná, což by někoho mohlo od paletky odradit. Matné stíny jsou si dost podobné a pokud nejste zrovna NikkieTutorials, podle mě na oku ten rozdíl mezi barvami zase tolik nevynikne. 

Ze swatchů mi pigmentace přišla ještě horší než u Hazelnut Haze, ale i tady se stíny na očích hezky vybarvily. Oproti Hazelnut Haze se mi v tomto případě zdá, že je přenost stínů ze štětce na oči daleko snadnější. I u této paletky se dočkáte slušné výdrže a poměrně snadné aplikace. 

Obě paletky jsou příjemné, ale cenově se pohybují v sekci high-end kosmetiky. Každá z paletek stojí 22 liber, což mi přijde docela dost, když si uvědomím, že za stejnou cenu si pořídím už i Natashu Denonu, která je, buďme upřímní, úplně někde jinde. Na drogérku jsou to skvělé paletky i přes tu počáteční swatchovou krizi (tady vidíte, že swatche nejsou všechno), ale na high-end ještě nedosáhnou. Pokud se vám tyhle zemité barvy líbí, určitě bych paletky zvážila, ale počkala bych si na nějaký slevový kódík. 


Nuance Quartette Honey Nectar


Přesouváme se k paletkám na obličej. V každé z nich najdete bronzer, zdravíčko, rozjasňovač a rozjasňovač s nádechem zdravíčka (nevím, jak jinak to popsat). Honey Nectar působí spíše tepleji. Zdravíčko s bronzerem mají úžasnou máslovou konzistenci s kvěle se blendí. 

Oba rozjasňovače pleti dodají zdravý jas, ale lesk jako blesk nečekejte. Paletka je obecně taková jemnější a přirozenější. Na obličeji drží dobře, ani jeden z pudříků necestuje a pleti dodávaá velmi příjemný zdravý look. 

Nuance Quartette Sugar Blossom


Tuhle paletku jsem si naprosto zamilovala a ze všech čtyř je to má nejoblíbenější. Je výraznější, hravější a intenzivnější. Je trochu více do studena, takže mi bronzer sedne o trochu lépe. Zdravíčko je docela dost pigmentované, a tak stačí jen jeden nepatrný tah štětcem při nabírání produktu. Paletku jsem si ale zamilovala především díky zlatavému rozjasňovači. Tady zase nic moc decentního neočekávejte. S tímto rozjasňovačem se budete lesknout na míle daleko (jak se říká, jako psí kulky) a to i přes to, že v rozjasňovači nenajdete třpytky jako takové (třeba oproti Jeffreeho rozjasňovačům). Stejně jako u Honey Nectar i tady se na paletku s ohledem na výdrž můžete spolehnout. 

Obě paletky na tvář doporučuji všema deseti. Jak jste asi pochopili, já mám raději Sugar Blossom, ale to je spíše o preferenci. Někomu bude vyhovovat zase ten jemný každodenní look. Paletky Nuance Quartette jsou o poznání levnější. Stojí 16 liber a tady bych řekla, že je ta cena oprávněná. Pokud vás tyhle dvě paletky zaujaly, za sebe je mohu s klidným svědomím doporučit. 

Na závěr bych jen chtěla dodat, že všechny čtyři paletky jsou ve skladném bytelném plastovém balení se zrcádkem. Na omak všechny působí díky obalu jako high end (obaly jsou podobně bytelné jako mini paletky do Hudy) a já osobně bych byla asi nejraději, kdyby se všechny high end firmy tímto obalem inspirovaly. 

Co vy na to? Zaujala vás některá z paletek? 

Žádné komentáře