Používá technologii služby Blogger.

YSL: All Hours - Recenze

 A máme tu zase prosinec. Vítejte u prvního vánočního článku. Nemá sice s Vánocemi nic moc společného, ale doufám, že recenzi si rádi přečtete i před Vánoci. Obvykle bych asi prohodila pár slov o tom, že high-end makeupy jsou většinou nejlepší volbou na Vánoční večírky, protože obvykle dobře drží a jsou takovou sázkou na jistotu. Bohužel letos si zapaříme tak maximálně u televize u Harryho Pottera s vaječňákem v ruce, takže makeupy tolik nepotřebujeme. I tak doufám, že vám recenze přijde vhod!



Asi víte moc dobře, že makeupy vybírám především v high-end odděleních. Netvrdím, že drogérku v tomto ohledu úplně zanedbávám (například Bourjois s Lorealem nabízí skvělé kousky v dostupné cenové kategorii), ale ráda mám po ruce vždy alespoň jeden high-end makeup. Tentokrát jsem se rozhodla pro makeup All Hours od Yves Saint Laurent. 

K dostání je ve skleněné lahvičce s plastovou pumpičkou a uvnitř se nachází 25ml produktu. Makeup najdete hned v třiatřiceti odstínech. Jedná se o  plně krycí makeup s matným finishem. Mimo jiné nabízí bezchybnou výdrž po dobu 24 hodin a navíc obsahuje SPF20. 


Už při nákupu mě paní prodavačka upozornila, že makeup oxiduje (díky chemické reakci na pleti tmavne). Proto mi také vybrala o trochu světlejší odstín. Samotná oxidace není takový problém. Například makeup Pro Filtr od Fenty také trochu tmavne. Problém je, že v případě All Hours se jedná o opravdu výraznou změnu. Ani ne po půl hodině na mě makeup ztmavne asi o tři odstíny a ještě do toho chytne nevzhledný oranžový podtón. V tomto ohledu mi tedy skutečně nesedl a nyní jej při aplikaci míchám se světlejšími makeupy, abych ten tón trochu vyvážila. Není to špatné řešení, ale u high-end makeupu bych ocenila, kdybych řešení nemusela vyhledávat žádné. 


Ani slibovaná bezchybná výdrž není taková, jakou jsem si představovala. Makeup vydrží zhruba 7-8 hodin a pak se začne stahovat a flekatět. Kdyby se jednalo o makeup z drogérky, který neslibuje celodenní výdržřekla bych, že to není úplně zlé, ale v tomto případě je to dost velké zklamání. A berte v potaz, že používám jak podkladovou bázi, tak setting sprej. 


Za sebe makeup nemohu doporučit, ale vím, že spoustě lidem sedl, takže se nenechte úplně odradit. Řekněte si o vzoreček a uvidíte. Mimo jiné bych ale tedy doporučila tento makeup nenakupovat v Douglasu nebo Sephoře. Tento makeup v zahraničí vyjde na £35 (1050kč) s tím, že je velmi často v akci za £25-£30 (750-900kč) zatímco ve výše zmíněných obchodech je plná cena neuvěřitelných 1570 kč! No shade, ale aby byl rozdíl skoro třetina ceny? Na českém lookfantasticu je makeup momentálně ve slevě asi za 850 kč a běžně stojí do 1200 kč.
Jako lepší alternativu bych doporučila Tein Idole Ultra Wear od Lancome, Double Wear od Estee Lauder nebo Forever Diora. 


Jak jste na tom s makeupy vy? Volíte spíše drogérku nebo jako já preferujete 




Žádné komentáře