Používá technologii služby Blogger.

FRIENDS x REVOLUTION: RECENZE

 Už dávno jsem vzdala snahu udržet krok s novinkami od kosmetické značky Revolution. Pokud firma vypouští do světa dvě nové kolekce týden co týden, uhlídat se to všechno prostě nedá. Nicméně dlouho očekávanou kolekci inspirovanou televizní show Přátelé jsem si nemohla nechat ujít. 




Můj první dojem z celé kolekce byl docela negativní. Myslím, že se s kolekcí dalo udělat daleko víc (například modrá rtěnka Ichiban) a celkově v tom spíš vidím běžnou podzimní kolekci, na kterou se nalepilo pár samolepek s nápisem Friends, aby se to lépe prodávalo. Že bych v tom viděla nějakou velkou seriálovou inspiraci, to skutečně říct nemůžu. Rozhodně ale netvrdím, že je kolekce ošklivá, to vůbec ne. 



Malé paletky stínů nabízí příjemné a nositelné kombinace barev a všechny tři se pohybují v přijatelném cenovém rozmezí. U velké paletky Limitless už totéž tvrdit nemůžu. Je drahá a neoriginální a většina barev si je až příliš podobná na to, aby se mi vyplatila ona dvacetilibrová investice. Za ty peníze se už totiž dá pořídit slušná high-end paletka. Raději jsem proto sáhla po třech rtěnkách nesoucí jména hlavních ženských postav - Rachel, Monica a Phoebe. A abych tedy na ty stíny úplně nezanevřela, k objednávce jsem přihodila i malou paletku nesoucí jméno Monica. 



Rtěnky 


Jedná se o klasické matné rtěnky ve velmi nositelných barvách. Výdrž je průměrná, stejná jako u všech ostatních klasických rtěnek. Po jídle a pití je třeba rty rtěnkou znovu přejet. Jinak jsou rtěnky ale velmi příjemné. Nabízí skvělou pigmentaci a jsou vcelku příjemné na rtech. 



Rachel mi sedla nejvíc a to jak barvou, tak konzistencí, protože se s ní snadno pracuje a nerozpíjí se. Phoebe je také fajn, jen bych doporučila sáhnout po konturce. Jen Monica trochu pokulhává. Přijde mi hodně suchá a dělá fleky, protože se na rty nechytá rovnoměrně. A také se docela dost rozpíjí. Je to škoda, protože jinak má nádherný odstín. 



Každá z rtěnek vyjde na 200 kč nebo 6 liber (záleží, kde nakupujete). Není to moc, ale není to ani málo na drogérku. Nicméně u Revolutionu běží neustále nějaká akce, a tak je určitě s nějakým 3 za 2 seženete levněji. 



Paletka stínů Monica


Paletka stínů inspirovaná Monicou Geller. Stejně jako u zbytku kolekce tam to propojení se seriálem moc nevidím, ale jinak je to paletka krásná. Obsahuje devět snadno nositelných podzimních barev, ze kterých se dá vytvořit hodně kombinací. Obal kartonový a i docela bytelný. Navíc je v paletce i zrcádko, což je určitě plus. 



Ze stínů jsem ze začátku byla nadšená. Jsou velmi pigmentované, dobře namleté a máslové. Aplikace je snadná, stíny se chytají a snadno se blendí. Není to sice Natasha Denona, ale na Revolution super. Problém ale nastává pár hodin po aplikaci, kdy se stíny začnou slévat a to i za přítomnosti fixačního spreje. A slévají se opravdu hodně. Na konci pracovního dne jsem mi zbyla jen taková nevzhledná čára uprostřed očního víčka. Opravdu nic moc. 



Takže jsem nakonec docela zklamaná, protože to ze začátku vypadalo jako fajn podzimní paletka, která nám neudělá čáru přes rozpočet. Myslím, že za 300 kč (popřípadě 8 liber) se dají sehnat lepší paletky. 


 


Žádné komentáře