Používá technologii služby Blogger.

MÁM NOVOU KULMU

* Kulmu jsem si vybrala v rámci spolupráce s Notino UK

Ano, je to tak. Po sedmi dlouhých letech jsem se rozloučila se svou první kulmou, kterou jsem si koupila ještě před nástupem do prvního ročníku na vysoké. Prožila se mnou krušné časy, ale nikdy mě nezradila. Proto jsem nikdy neměla moc chuť hledat v jiných vodách. Ani teď, když už jsem se konečně rozhodla, že je tedy na čase, nebylo zrovna jednoduché najít kulmu, která by mi tu mou důchodkyni plně nahradila. Nakonec jsem ale našla tu pravou a teď už jsem ráda, že jsem dále pokroku neutíkala. 



Třebaže jsem původně pokukovala po ghd, nakonec jsem si vybrala kulmu Glam Shine Curler BHB872/00 od značky Philips v rámci spolupráce s Notinem. Mým hlavním kritériem bylo, aby kulma měla kónický váleček bez kleštičky, která konečky vlasů dle mého zbytečně ničí. Vlny natočené na kulmu s kónickým válečkem (u rukojeti širší a na konci užší) působí trochu přirozeněji, protože vlasy u hlavy vypadají volnější díky širším vlnám. Mnou zvolená kulma tyto požadavky splňuje. 


Váleček má délku 16 cm, a tak je kulma vhodná i pro delší a hustší vlasy. Mimo jiné má také otočný kabel, a tak je o poznání náročnější bez mála dva metry dlouhý kabel zamotat. Navíc je celá kulma neuvěřitelně lehoučká (má stará kulma váží v porovnání asi tak tunu). 


Kulmu si můžete nastavit na libovolnou teplotu v rozmezí mezi 130-210°C. Nahřátá je během 45 vteřin (měřila jsem to) a automaticky se po několik chvílích uzamkne, aby nedocházelo k nechtěnému přepínání při manipulaci a úpravě vlasů. 


Na závěr je určitě nutno zmínit, že kulma nabízí funkci indikátoru připravenosti. Když máte vlasy na kulmě bezpečně natočené, zmáčknete tlačítko, které odstartuje timer, který odpočítá vámi zvolený časový interval a po jeho vypršení kulma zapípá. Tak víte, že je na čase vlasy z kulmy rozpustit. Díky této funkci můžete zabránit přehřívání vlasů. Nevím, jak by, ale já na tuhle funkci valím nevěřícně oči. Jsem si jistá, že to není nic výjimečného, ale jak jsem řekla. Mé staré kulmě je 7 let a takové vymoženosti za jejích časů prostě nebyly. 


Kulma stojí kolem 1400 kč, což zase není nic tak šíleného a myslím, že poměr cena-kvalita je docela slušný. Zvlášť když vezmu v potaz, že se jedná o kulmu s titanovým válcem a funkcí ionic care. 

 






Žádné komentáře