Používá technologii služby Blogger.

VELKÉ TESTOVÁNÍ ZNAČKY BIOTEN

 * Produkty jsem dostala na testování v rámci barterové spolupráce 


Na začátku tohoto roku se na českém trhu objevila nová značka pleťové a tělové kosmetiky nesoucí jméno Bioten Značka je cenově dostupná a zakládá si na přírodním původu většiny svých ingrediencí. Od značky jsem dostala na testování obrovské množství produktů ze všech možných kolekcí a dneska bych se s vámi ráda podělila o to, jak si Bioten vedl v několikaměsíčním testování. 

Pleťový peeling s medem a merňkovými jádry

Hned na úvod vám představím dle mého jeden z nejlepších produktů této značky. Jedná se o krémový mechanický peeling. Čistící částečky jsou vytvořené z kousků meruňových jader - není třeba se bát. Částečky jsou obroušené a společně s krémovým základem tak vytváří velmi jemný a vyživující peeling, který pleť zbaví nečistot a zanechává ji příjemně vláčnou. Je určený pro normální a smíšenou pleť, ale je dostatečně šetrný, takže vyhovuje i mé sušší pleti. K dostání je v 150 ml tubě za pouhých 99 kč, což je tedy velmi příjemná cena vezmu-li v potaz kvalitu a velikost balení. 

Cena: 99 kč (150ml)



Kolagenové sérum Multi Collagen

Ze séra, na které jsem se těšila skoro nejvíc, se vyklubal jeden velký průšvih, ačkoliv první dojem byl víceméně pozitivní. Balení je celkem příjemné. Jedná se o 30ml skleněnou lahvičku se skleněnou pipetou. Samotná konzistence séra je tekutá a snadno se vstřebává. Průšvih ale nastává v momentě, kdy sérum otevřete. Vyvalí se na vás totiž silná mýdlová vůně. Vůně není ošklivá, naopak. Nicméně tak silnou vůni ocením v mýdle, ne v pleťovém séru. Iritace jako takové jsem se po použití séra nedočkala, ale asi po třech týdnech mi vyskákala hromada pupínků. To sice asi není přímý účinek kolagenového séra, ale přesně takhle se osypu, když mojí pleti něco nějaký ten pátek nesedne (když jím hodně sladkého, špatně čistím a tak dále). Pleť se asi týden po vysazení séra zase srovnala. Jiný účinek jsem nezaznamenala. Takže za mě je tohle sérum velké NE. 

Cena: 239 kč (30 ml)



Gel-krém s kdoulí 

Gelové krémy patří k mým nejoblíbenějším, co se denních hydratačních přípravků týká. Jsou lehčí a skvěle si rozumí s mými milovanými hydratačními séry. I s tímhle krémíkem od Biotenu si dobře rozumím. Je vodnatý a ideálním pomocníkem při péči o dehydratovanou pleť. Navíc ji dlouhodobě dodává lesk a v současné době, kdy se díky maskám od hydratačních krémů dávají ruce pryč, je tento gelový krém fajn volbou, pokud potřebujete pleti dodat vláhu aniž byste ji zatěžovali víc, než je při nošení masek nutné. 

Cena: 109 kč (50ml)


Oční krém Hyaluronic 3D

Oční krém s vitaménem E se zachoval asi jako každý oční krém, který jsem kdy zkusila. Příjemný, neparfemovaný (respektive, parfemace tu podle složení je, ale já ji nezaznamenala) a já absolutně netuším, jestli to něco udělalo nebo ne krom zjemnění očního okolí. Krém mi připadá docela šetrný, ale změnu v oblasti tmavých kruhů pod očima jsem nezaznamenala. Asi mi ty krémy na oči nejsou souzené. 

Cena: 209kč (15ml)


Micelární voda pro suchou a citlivou pleť

Ačkoliv se odličuji převážně jen oleji, po micelárkách sahám, když potřebuju stáhnout swatche, popřípadě se odlíčit mezi hojnými experimenty s paletkami stínů. S micelárkou jsem spokojená, odličuje na výbornou a nedráždí, takže pokud máte rádi micelárky, na Bioten se můžete spolehnout (mimochodem už proto, že pověstná micelárka od Astrid má na chlup stejné složení). 

Cena: 159kč (400ml), 69kč (100ml)


 Vyživující odličovač očí

Další poměrně příjemná záležitost. Odličovač je šetrný a zbaví se i některých voděodolných řasenek (nicméně ne všech). Odličovač dělá, co má, ale já osobně si myslím, že s výše zmíněnou micelárkou ho asi ani nebude třeba, protože micelárka zastane práci z mého pohledu úplně stejně. Navíc je šetrná a moje oční okolí vůbec nedráždí, takže pokud chcete ušetřit, micelárka vám postačí. 

Cena: 99kč (125ml)

Tělové krémy

Na výběr jsou hned tři - vanilkový, kokosový a hyaluronový. Z krému Beloved Coconut jsem naprosto unešena. Ze všech tří variant je výrazně nejlepší. Hydratuje na výbornou, promastí a pokožku zanechává hezky vláčnou po celý den. Dobře se vstřebává a nezanechává mastný povlak (na to jsem u krémů alergická). Krém je navíc takový lehoučký a osvěžující. Jen mě mrzí, že krém po kokosu moc nevoní. To je ale dobrá zpráva pro ty z vás, co vůni kokosu tolik nefandí. 
Co se týká krému Supreme Hyaluronic, ten už mě tolik nezaujal. Nemůžu tvrdit, že by byl špatný, ale je to takový méně zdařilý sourozenec výše zmíněného krému Beloved Coconut. Veškeré charakteristiky kokosového krému se dají aplikovat i v případě krému Supreme Hyaluronic, ale uberte tak polovinu jeho účinku. Na druhou stranu, vůně tohoto krému osloví větší část publika než vůně krému Beloved Coconut. 
Vanilkový krém jsem poslala dál, protože vanilku v tělových krémech tolik nevyhledávám. 

Cena: 109kč (250ml)


Sečteno podtrženo: něco sedlo a něco zase nikoliv. Tak už to ale bývá. Celkový dojem je ale víceméně pozitivní především proto, že se jedná o účinnou a cenově dostupnou značku. Jen je trochu škoda, že všechny produkty jsou docela dost převoněné. U tělovky mi to nevadí, ale u pleťové kosmetiky bych se asi obešla i bez parfemace (anebo bych alespoň ubrala na její intenzitě), která může někomu vadit. Bioten seženete v drogeriích Rossmann a DM. Pokud máte s Biotenem nějakou zkušenost, budu ráda, když mi to napíšete do komentářů. 




Žádné komentáře