Používá technologii služby Blogger.

e.l.f. - Camo CC cream - RECENZE

Je zcela patrné, že v roce 2021 se bude ve světě líčení sázet na přirozený makeup. Zapomeňte na plnější než plné krytí, ultra matné finiše a masky. Na scénu přicházejí barevné krémy s minimálním krytím a přirozený lesk. Důraz se klade spíše na viditelně opečovávanou pleť, která je základem letošního trendu. Není se čemu divit, tato líčící móda jde ruku v ruce se stále více a více rostoucím zájmem o skincare. 



Musím se přiznat, že se mi tento trend moc líbí, i když na kouřové linky v zemitých barvách úplně nejsem (především proto, že kouřové linky prostě neumím). V tomto ohledu zůstávám věrná stínům po celém víčku. Nicméně glowy finiš vyhledávám u makeupů už několik let a těší mě, že se nabídka produktů bez matného finiše rozrůstá. 


Značka e.l.f je v České Republice poměrně omezená, což je škoda, protože se jedná o kvalitní a cenově dostupnou značku, která drží krok se všemi možnými trendy, a tak umožňuje i nám obyčejným smrtelníkům být tak trochu in. Jedním z takových trendy kousků je zajisté i Camo CC cream, který nabízí slušné krytí a přirozený finiš. 



CC krém je dostupný hned ve dvaceti odstínech a najdete mezi nimi jak žluté, tak růžové a neutrální podtóny. Protože to není klasický makeup, nemusíte se odstínem trefit přímo na chlup. Krém se při vstřebání trochu přizpůsobí. 


Je k dostání v 30g tubě (nevím, proč je to v gramech) s pumpičkou. Obsahuje kolagen, niacinamid a také peptidy. Nejsem si jistá, do jaké míry jsou tyto složky v takovém produktu prospěšné, ale za SPF jsem ráda. 



Krém má poměrně hustou konzistenci, ale roztírá se jedna báseň. Zkoušela jsem jej aplikovat jak štětcem, tak houbičkou, ale nakonec mi nejvíc vyhovuje aplikace prsty na rozdíl od běžných makeupů. Při aplikaci prsty se krém hezky vstřebá. U štětce i houbičky mi přišlo, že krém vytváří masku a nechce splynout s pletí. 


Výhodou krému je, že neoxiduje a jak už jsem zmínila, pleti se docela přizpůsobí. Krém slibuje plné krytí, s čímž bych i souhlasila, ale je to jiné plné krytí než u klasických makeupů. Jedná se spíš o úplné sjednocení pleti. To vyžaduje pleť relativně bez problémů. Akné to totiž neschová (na rozdíl třeba od ikonického Double Wearu od Estee Lauder). Co se týká toho přirozeného finiše, záleží na stavu mé pleti. Někdy je přirozený, někdy spíše matný. 



Výdrž je poměrně slušná na drogérkový CC krém. Celý pracovní den (cca 8 hodin) zvládne i bez setting spreje nebo zapudrování, ale nejsem si jistá, jestli by zvládl i parný letní den. Zkoušela jsem jej nosit i celý den od rána až do noci. V posledních pár hodinách se tak nějak vypařil, což se od takového krému zvlášť z drogérky dá asi očekávat. Výhodou je, že nezanechal fleky. Prostě jen zmizel. 



Sečteno podtrženo


CC a BB krémy (pořád úplně nechápu, jaký je mezi nimi rozdíl) jsou na trhu už léta, nicméně si myslím, že ten vrchol slávy je čeká až v tomto roce díky současným trendům. Krém je fajn, jsem s ním spokojená, ale má své mouchy. Na pleti vypadá dobře, ale očekávám, že se na trh časem dostanou propracovanější produkty. Dohromady vlastně ani nevím, proč z něj neskáču do stropu. Je to nejspíš díky poměrně vysoké ceně...na elf. Krém totiž vyjde na 14 liber, což je dost. 



E.l.f. je v současné době k dostání v Douglasu, který má jen omezenou nabídku, ve které bohužel nenajdete tento krém. Nicméně na obalu jsou české nápisy, takže doufám, že se CC krém brzy objeví i v ČR. Co se týká Slovenska, produkty od této značky jsou k dostání na oficiální stránce www.elfcosmetics.com. Slovensko je jedna z několika zemí EU, kam elf posílá. Poštovné stojí 5 euro. 


Žádné komentáře