Používá technologii služby Blogger.

Má první zkušenost s The Ordinary

Pro fanoušky péče o pleť není značka The Ordinary (TO) žádnou novinkou. Jedná se o cenově dostupnou značku kvalitních produktů péče o pleť. Pro milovníky skincare je tato značka požehnáním, ale pro běžného uživatele může být výběr správných produktů zbytečně komplikovaný. TO totiž vyžaduje určité znalosti, co se péče o pleť týká. Na jejich lahvičkách nenajdete nápisy jako “na rozjasnění” nebo “pro unavenou pleť”. Místo toho vám TO nabídne lahvičku séra s vitamínem C, tonik s kyselinou glycolovou popřípadě Niacinamidový prášek. V takovém případě je třeba své pleti rozumět a mít povědomí o tom, které složky se během rutiny smí a nesmí míchat a která z nich je vhodná k řešení daného pleťového problému.



Postupně jsem ze své pleťové rutiny vyřadila mechanické peelingy (na tělo je ale používám pořád) a nahradila je peelingem chemickým. O tom, proč se není třeba bát slova chemie si popovídáme někdy jindy, ale vězte, že chemické peelingy jsou k vaší pleti daleko šetrnější, než ty mechanické. U těch mechanických může dojít k narušení pleti díky hrubým částečkám, zatímco ty chemické se při správném používání zaměří jen na odstranění odumřelých buněk. 

Na trhu je celá škála chemických peelingů, jak od TO, tak od spousty jiných značek, které se inspirovaly úspěchem The Ordinary. Chtěla jsem ale konečně vyzkoušet, jestli za to TO stojí. 


Lactic Acid 10% + HA


Vybrala jsem si 10% Lactic acid (kyselina mléčná). Ne že bych měla na výběr. Díky nízké ceně a vysoké popularitě je spousta produktů od TO pravidelně vyprodaná. Peeling za pomocí kyseliny mléčné jsem ze začátku do rutiny zapojila jen jednou týdně večer a pak dávkování zvyšovala tak dlouho, až jsem nakonec zakotvila u každého druhého večera. Zkoušela jsem peeling používat i každý den, ale to na mě bylo moc. Peeling aplikuji smíchaný s hydratačním krémem na vyčištěnou pleť. 



Bála jsem se, že na mě bude 10% verze trochu moc silná, ale nakonec tomu tak není. Pleť si na peeling zvykla rychle bez reakcí a zarudnutí, ale i tak doporučuji obezřetnost při zařazování peelingu to své rutiny. 

V době, kdy jsem otevřela kyselinu mléčnou, mě trochu trápilo mastné čelo i přes to, že jsem obecně spíše sušenka. Dneska už vím, že tenhle problém zapříčinil hydratační krém, se kterým jsme se moc nespřátelili, ale i tak mi v tomto ohledu peeling pomohl. Pleť se výrazně projasnila a pročistila. I po vyřazení zmíněného krému mi peeling dělá radost. Pleť zjemní a z dlouhodobého hlediska mi přijde, že je taková lesklejší. Navíc nevysušuje a ani neorituje.

Nicméně si nemyslím, že tento peeling je král mezi chemickými exfolianty. Spíš si myslím, že takový typ produktu má pleť postrádala a nyní je spokojená, že jsem něco takového zařadila do péče o ni. 

Pokud vás peeling zaujal, je k dostání i v 5% verzi. 


Hyaluronic Acid 2% + B5


Co se pleťových sér týká, držím se při zemi a už léta používám převážně jen séra s kyselinou hyaluronovou nebo niacinamidem. Ohledně niacinamidu od TO jsem slyšela rozporuplné názory, a tak jsem raději sáhla po hyaluronovém séru. 

Můj první dojem nebyl nejlepší. Sérum mi na ruce přišlo lepkavé a špatně se roztíralo, což mi spousta z vás na Instagramu potvrdila. Proto mi chvíli trvalo, než jsem se do tohoto séra vůbec pustila. Nakonec jsem mu ale dala šanci a nakonec to dobře dopadlo. Myslím, že spousta lidí si neuvědomuje, že kyselina hyaluronová by se měla aplikovat na vlhkou pokožku - aplikace na suchou pokožku bývá kámen úrazu u většiny lepivých sér a tady se mi to potvrdilo. Na suché ruce sérum skutečně lepilo, na mokrém obličeji se naopak sérum roztíralo a vstřebávalo jedna báseň. 



Sérum mé pleti poskytuje dostatečnou hydrataci. Opět to není nic, co bych deklarovala za svatý grál, ale sérum je rozhodně srovnatelné s jinými podstatně dražšími hyaluronovými séry, které mám ráda. Za ty peníze skutečně není o čem.


Jak už jsem řekla, značka The Ordinary má svá pro a proti. Nabízí vám volnou ruku v sestavování vlastní rutiny na míru, ale na tu druhou se to bez znalostí neobjede. Jak je z fotek patrné, séra a peelingy od této značky se prodávají ve skleněných lahvičkách s pipetkami. Díky nim docílíte preciznějšímu dávkování dle potřeby a navíc se nemusíte bát, že si produkt zakontaminujete (pipetka na obličej nepatří. Produkt vždycky nakapejte do ruky tak, aby se pipetka nedostala do kontaktu s vaší pletí a kůží). 


Značka The Ordinary je prý nově k dostání v Sephoře, ale jinak si ji můžete objednat i z Beautybay, Cultbeauty, feelunique nebo lookfantastic.

Žádné komentáře