Používá technologii služby Blogger.

PIXI: ROSE BODY TRIO

* AD - gifted. Produkty jsem dostala v rámci spolupráce na otestování. 

Spoustě z vás zajisté nemusím představovat kosmetickou značku s londýnskými kořeny, která nese název Pixi Beauty. Pro ty z vás, kteří se doposud s touto firmou nesetkali, jedná se o kosmetickou značku, která se zaměřuje především na péči o pleť a tělo, ale mimo jiné také nabízí nespočet produktů z poličky dekorativní kosmetiky. Před několika měsíci jsem s touto firmou navázala spolupráci, z čehož mám obrovskou radost, protože na jejich ikonický Glow Tonic společně s retinolovým krémem nedám dopustit a jsem ráda, že mám možnost otestovat jejich širokou škálu produktů. 



Tentokrát jsem obdržela PR balíček, který byl doslova sbalený na cesty za vyživenou pokožkou. Byl v něm totiž nádherný zelený batůžek, ve kterém se nacházely hned tři full-size produkty určené k péči o tělo - Rose Body Cleanser (sprchový krém), Rose Body Polish (tělový peeling) a Rose Body Balm (tělový krém). Jedná se o tři tělové novinky z populární růžové kolekce, která se doposud zaměřovala víceméně jen na péči o pleť. 

Každý z produktů je v prodeji ve 200ml vymačkávacích tubách. Ze začátku jsem se docela bála, že celá trojice bude "vonět" po růžích. Obecně růži v kosmetice díky odéru moc nemusím a díky tomu jsem se až do teď celé populární růžové kolekci vyhýbala. Naštěstí ani z jednoho z produktů růži necítím. Celá kolekce voní hodně podobně jako moje oblíbená kombinace esenciálních olejů do difuzéru - pomeranč a levandule. 


Rose Body Polish

Pro mě osobně asi nejzajímavějším produktem z celé kolekce je právě tělový peeling. Obsahuje krom oleje z růže také kyselinu mléčnou, která společně s cukrovými hrudkami vyhlazuje pokožku a zbavuje se odumřelých buněk. Peeling se používá tak, že se vmasíruje do mokré pokožky a nechá se působit jednu až dvě minuty. Pak se peeling smyje a pokračuje se sprcháčem. 
Díky teplotě vody a těla se cukr postupně rozpustí a není tak zátěží pro životní prostředí na rozdíl od jiných scrubů. Peeling je z mého pohledu docela šetrný, ale velmi účinný. Líbí se mi, že si peeling pomáhá i kyselinou mléčnou, takže se vlastně jedná o jakési spojení mechanického a chemického peelingu. Nevysušuje, neirituje a docela vyživí, což tedy pozoruji u většiny cukrových scrubů. 


Nevýhodou je bohužel samotná tuba, ve které se peeling nachází. Otvor, kterým se peeling vytlačuje ven, je poměrně úzký a hustá cukrová hmota se z něj dere pomalu. Kdyby se jednalo o pleťový peeling, je to jiná, ale na tělo je přeci jen třeba větší množství, a tak trvá, než se ven dostane potřebná dávka. Není to nic, co by se nedalo vyřešit odšroubováním víčka, ale peeling není zrovna nejlevnější, a tak bych čekala, že něco takového nebude překážkou.

Jinak jsem ale s peelingem spokojená, je hutný, a tak jej není třeba zase tolik, tudíž vydrží nějaký ten pátek. 

Rose Body Cleanser

Sprcháč mi jako jediný z celé trojice úplně nesedl. Jedná se totiž spíše takový nepěnivý krém a já se s tou nepěnivostí pořád nemůžu smířit. Musím tedy uznat, že nevysušuje. Ba naopak, snad i vyživí (což je oproti některým mým sprcháčům za třicet korun docela rozdíl). Umýt se s ním v pohodě dá, ale nedoporučuji krém používat v kombinaci s takovou tou kulatou žínkou. Tím, jak krém ani po setkání s vodou moc nepění, se v žínce spíše ztratí. 


Nicméně musím uznat, že na holení nohou jsem snad neměla lepšího pomocníka. Žiletka krásně klouže a díky zklidňujícím a vyživujícím účinkům tohoto sprchového krému, nemám pak nohy celé osušené a iritované. 

Rose Body Balm 

Na závěr jsem si opět nechala to nejlepší a tím je tělový krém. Z této trojice je to můj nejmilejší produkt a mrzí mě, že už jsem téměř na jeho konci. Krém obsahuje bambucké máslo, šípkový olej a olej z růže. Pokožku nádherně zjemní a vyživí. Je lehoučký a nezanechává mastný film. Snadno se vstřebává a i přes to, že se jedná o poměrně hodně koncentrovaný produkt, na těle je pocitově lehoučký. Navíc jej není třeba moc. 
Ze všech tří produktů má nejintenzivnější vůni, ale vzhledem k tomu, že je celá tahle kolekce téměř bez odéru, balzám nabízí jen jemnou nevtíravou vůni, kterou přestanete vnímat asi minutu po rozetření. 


Shrnutí na závěr: Sada je nádherná o to víc zabalená v jarním zeleném batůžku. Nicméně si nejsem jistá, jestli po vypotřebování této trojky poběžím do obchodu, abych doplnila zásoby. Ne že bych nebyla spokojená, to vůbec ne, ale nejsem zvyklá dávat skoro tisícovku za produkt, jako je tělový krém nebo sprcháč. Neumím si představit, že bych sama šla a koupila si sprchový krém za šest stovek. Na druhou stranu si myslím, že kdyby se Pixi rozhodlo začít sadu prodávat i s Pixi batůžkem tak, jak jsem ji dostala já, mohl by to být krásný vánoční nebo narozeninový dárek (chápete, období, kdy si všichni u příbuzných objednáme Rituals, které si jinak sami běžně nekupujeme, protože Balea vyjde na dvacku a stejně tak i my svým bližním nakoupíme tyhle dražší sady, protože to prostě vypadá dobře). Jasně, asi by nebylo od věci, kdyby Pixi trochu ubralo na ceně, protože dohromady celá tahle trojka vyjde na více než dva tisíce. 




Ve zkratce, jsem spokojená hlavně tedy s balzámem. O tom snad i v nějaké veleakci popřemýšlím. Jinak bych za to ale ty peníze prostě nedala. Nevadí mi investice do pleťovky, dekorativky ani vlasovky, ale u tělovky to v mém případě pořád pokulhává. Každopádně pokud vás tohle trio zaujalo, dá se sehnat i v cestovní sadě Rose Body Travel Kit, která vyjde na 662 kč. Mimo jiné teď na lookfantastic.cz seženete celou škálu produktů Pixi s 20% slevou, když k objednávce zadáte kód JARO. 


4 komentáře

  1. Od Pixi jsem ještě nic nezkoušela a úplně nevím, zda mě značka láká. Je jí všude plno až jsem jí přesycena. Ovšem pokud by se mi dostala do rukou, tak nepohrdnu :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Glow tonic, pokud někdy budeš mít možnost, vyber ten 😅

      Vymazat
  2. Já od Pixi Beauty nikdy nic nezkoušela, ale ráda bych... ale jak píšeš, trochu mě odrazuje ta cena. :(

    Ela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebudu ti lhát, jako první zkušenost s Pixi bych úplně nedoporučovala sprcháč za 600 😅 ale koukni na jejich cestovní verze toniků. Nebo mám moc ráda jejich Retinol lotion popřípadě dekorativka (třeba ty paletky, co jsem také recenzovala) ☺️

      Vymazat