Používá technologii služby Blogger.

KOSMETICKÁ TAŠTIČKA: LETNÍ OBLÍBENCI

Pomalu ale jistě se dostáváme ke konci první poloviny léta. Dokonce i tady v Edinburghu nám svítí sluníčko, ba dokonce se tu lidi opalují na plážích (a koupou se v moři, což je tedy nad mé chápání vzhledem k teplotě vody). 
Každé roční období na sebe váže jiné preference, co se líčení týká. Musím se přiznat, že se teď líčím o poznání méně, anebo tedy spíše upouštím od některých typů produktů, které vytáhnu zase na podzim. Dneska bych se s vámi ráda podělila o mé současné letní líčící oblíbence a budu moc ráda, pokud mi do komentářů napíšete, po čem momentálně saháte zase vy. 



1) On-the-glow od Pixi Beauty * gifted

Jasnou jedničkou tohoto léta jsou pro mě krémové tvářenky od Pixi. Na odstín Ruby jsem měla políčeno už dlouho. Rozhoupávala jsem se tak dlouho, až mi na konec všechny tři barvičky přišly v PR balíčku. Tvářenky jsou nádherně krémové a roztírají se jedna báseň. Hezky se sjednotí s pletí ať už na sobě máte makeup nebo tvářenku aplikujete přímo na pleť. Tvářenky vypadají velmi přirozeně, ale dají se samozřejmě i navrstvit pro intenzivnější efekt. 


Výdrž je o chlup horší než u pudrových tvářenek, ale podle mě hodně záleží na tom, jak moc se potíte a tak podobně. Osobně doplňuji tak po pěti hodinách, když mám na sobě jen tvářenku. Když ji aplikuji na makeup a zafixuji, většinou vydrží celý den. Tvářenky seženete ve třech odstínech v Sephoře nebo na stránkách lookfantastic.cz. 


2) Sport BB SPF 50+ od Shiseido

V létě obvykle volím makeup, který dovolí mé pleti dýchat. Protože se opálím (ačkoliv slovo opálení je ve Skotsku poměrně relativní pojem), nemám potřebu tolik zakrývat každou nedokonalost - a tím myslím barvu, která okolí dost často nutí k otázkám, jestli mi náhodou není špatně. Sázím tedy spíše na BBčka a tónovací krémy. 


Pár týdnů zpět jsem si vyhlídla nové sportovní BB od Shiseido. Viděla jsem ho tuším u Adély Bartákové ze Sephory. Na její pleti vypadal bezchybně. U mě to tedy taková výhra není, ale pořád je to jeden z nejlepších BB krémů, který se mi kdy dostal na obličej. Pleť hezky sjednotí, dodá jí trochu barvy a zdravého lesku, lehce vyhladí a navíc nabízí i nějakou tu ochranu před sluncem (nutno dodat, že bychom neměli spoléhat jen na makeupy a BB krémy. Aby produkt skutečně poskytl tak vysokou ochranu, musí se jej aplikovat velké množství, což u makeupu a BBčka nikdo neděláme). 



Aplikace je jednoduchá, sázím kupodivu jen na prsty. Ani houbička a ani štětec mi u tohoto BB krému nevyhovují. Výdrž má skvělou. Celý den bez problému. A je vhodný i pro sušenky. Na závěr bych podotkla, že si rozumí skvěle s výše zmíněnou krémovou tvářenkou od Pixi. 


3) Diamond Bomb 'Rose Ravé' od Fenty


První stříbrný odstín How Many Carats?! rozjasňovače Diamond Bomb od Fenty byl můj první high-end rozjasňovač. Používala jsem jej pořád a jeho třpytivého efektu jsem se nemohla nabažit. Možná i proto mi přítel k Vánocům koupil další Diamond bomb, tentokrát v odstínu Rose Ravé. 



Oproti původnímu How Many Carats?! je růžový odstín trochu jemnější a onen mokrý efekt není až tak výrazný. Víc než třpyt od Rose Ravé můžete očekávat lesk s růžovým a zlatým nádechem. Protože vytváří spíše přirozenější efek (ačkoliv záleží na tom, kolik jej navrstvíte), je pro mě ideálním kouskem pro současnou letní sezónu. 


4) Morphe x Jeffree Star: The Artistry Palette


Chvíli jsem zvažovala, jestli mám tuhle paletku vůbec zmiňovat, protože už bohužel není v prodeji. Nakonec jsem se ale rozhodla, že vám ji i tak představím, protože z mé zkušenosti mají i ostatní paletky od Morphe velmi podobné aspekty. 



Paletka má nádherně pestré barevné složení. Na mě možná trochu divočina, ale většinu barviček využiji bez problému. Stíny se dobře blendí, opad je minimální, ale co je hlavní - paletka má neuvěřitelnou výdrž. Stíny se vůbec neslévají a je jedno, jak moc z vás leje (tohle berte z rezervou, pro mě je léto dvacet stupňů). Jak je nanesete, tak vydrží celý den. Za Morphe dám v tomto ohledu ruku do ohně. Třebaže aplikace není nejrychlejší (na rozdíl třeba od Natashy Denony, se kterou máte hotovo za dvě minuty), takovou výdrž jako má Morphe moc paletek nenabízí. Stejně je na tom třeba i paletka od Jamese Charlese. 


5) Butter Bronzer od Physicians Formula * gifted


Čím víc bronzerů zkouším, tím víc jsem přesvědčená, že ten nejlepší nabízí cenově dostupnější značka Physicians Formula. Mám ve sbírce odstín Sunkissed Bronzer, který je na mě dostatečně světlý, takže jej můžu nosit i bez falešného opálení. Přijde mi že nabízí takový studenější podtón, což mi vyhovuje daleko víc než teplé odstíny. Na pleti se hezky blendí a to jak na pleti bez makeup tak i s ním. Výdrž má celodenní a neflekatí. 



Jediné, co bych mu asi vytkla je to, že je parfemovaný, což mně osobně tolik nevadí, ale jsem přesvědčena, že s tím někdo bude mít bohužel problém. 

Žádné komentáře