Používá technologii služby Blogger.

HIGH END: TO SE (NE)POVEDLO

Dneska bych vám ráda ukázala tři produkty z kategorie high-end též známé pod heslem "prodám ledvinu". Podle tohoto hesla a fotky jste asi poznali, že se budeme bavit o značkách, jako je Hourglass, Charlotte Tilbury a také Rare Beauty. 


Hourglass: Ambient Edit - Sculpture

Stejně jako půlka instagramu jsem si po loňských Vánocích koupila paletku od značky Hourglass ve výprodeji na Sephoře. Díky lockdownům jsem si ji v Plzni vyzvedla až v září, a tak vám přináším recenzi, která už možná asi ani není třeba. Nicméně lepší pozdě, než-li vůbec. A možná vám táto recenze pomůže rozhodnout, jestli za to letošní nová paletka vůbec stojí vzhledem k vysoké cenové kategorii. 


V paletce najdete šest pudrových produktů - dvě tvářenky, jeden bronzer, dva pudry a jeden rozjasňovač. Už k tomuto rozložení mám připomínky. Moc nechápu, proč má paletka dvě tvářenky a jen jeden bronzer, popřípadě proč raději nepřiložila druhý odstín bronzeru namísto jednoho z pudrů. Myslím, že nejpoužívanějším produktem této paletky musí být zákonitě bronzer a třebaže se obě tvářenky moc líbí, myslím, že v otázce funkčnosti je tento nepoměr docela nedomyšlený. 


Co se týká pánviček jako takových, spodní řadě nemám co vytknout. Bronzer se nádherně blendí, s pletí hezky splyne a totéž platí i pro zdravíčka. Nutno podotknout, že bronzer i tvářenky jsou velmi dobře pigmentované a stačí je jen lehce přejet štětcem. Fialové tvářenky jsem se bála, ale nakonec se mi na mně líbí, protože vytváří studený dojem. 


Horní řada je o poznání slabší. Rozjasňovač je pro mě velkým zklamáním. Je nevýrazný, musí se hodně navrstvit a na můj vkus je prostě moc usedlý. Věřím, že někomu to bude vyhovovat, ale za ty peníze je to prostě slabota. Podobný efekt vytvoříte s rozjasňovačem z drogérky za zlomek ceny. 
U pudrů nemám nic moc k vyzdvihnutí. Asi prostě jen neumím pudry docenit, protože na nich nejsem moc závislá, ale nepřijdou mi výjimečné. Práci odvedou. Jeden je matný, druhý lesklý, ale ve finále mezi nimi na obličeji nevidím rozdíl. Používám je k zapudrování, protože je mám po ruce, ale osobně bych se obešla i bez nich. 


Sečteno podtrženo: Stojí paletka za to? Ano i ne. Za tu tisícovku, za kterou jsem paletku kupovala, to není špatná koupě. Je to multifunkční paletka, která by měla vydržet dlouho. Na druhou stranu, za dva a půl tisíce bych předpokládala, že z paletky vyleze trpaslík a udělá ze mě Megan Fox. Za plnou cenu bych paletku ani omylem nekupovala. Nemyslím si, že to za to stojí. Slušný bronzer i tvářenky dneska seženete za zlomek ceny (jak v drogérce, tak v dražších obchodech) a víc toho z této paletky za zmínku ani nestojí, takže bohužel. Osobně mě Hourglass vzhledem k ceně do kolen nedostal. 


Charlotte Tilbury: Makeup Airbrush Flawless


Po dlouhé úvaze jsem konečně svolila a nakoupila u Charlotte. Vybrala jsem si ne všemi opěvovaný makeup Airbrush Flawless, který nabízí plné krytí a leze tak trochu do zelí makeupu Double Wear od Estee Lauder. Letos jsem sázela spíše na lehké krytí a BB krémy, a proto si pro mě makeup Airbrush Flawless nachystal docela šok.



Makeup nabízí skutečně plné krytí a jak už název napovídá, vytváří takový vyžehlený efekt. Bála jsem se, že bude dělat krustu a maskovatět, ale není tomu tak alespoň v mém případě. Vím, že spousta lidí ho nemá ráda, protože jim špatně splývá s pletí. Já tento problém nemám. 
Jako velké plus vidím, že nezasychá stejně jako již zmiňovaný DW od Estee a nevysušuje. Naopak mi na obličeji přijde takový fresh a vláčný po celou dobu nošení, po kterou se mimochodem ani nehne.

 

Za mě je to další makeup, na který se můžu spolehnout, když potřebuji celý den vypadat jako ze škatulky. Sice se trochu obtiskává na respík, ale chápu, že ne každý makeup byl vyrábění pro účel šaškování po celý den v rouškách. Makeup Airbrush Flawless je skvělou alternativou k populárním full coverage makeupům, které ale ve většině případech nejsou úplně vhodné pro sušenky. 


Rare Beauty


Musím se přiznat, že jsem ze začátku k této značce pojala značnou nedůvěru. Po zklamání z Haus Laboratories od Lady Gaga jsem tak nějak zavrhla všechny značky od celebrit s tím, že se každá nenasytná polohvězdička snaží naskočit na vagon úspěchu, který započala Rihanna se svou značkou Fenty. U Seleny jsem to vnímala obdobně. Nakonec se mi ale Rare Beauty docela líbí. Myslím, že na rozdíl od Lady Gaga se Selena na celém konceptu i podílela a vložila do projektu něco ze sebe. Rare Beauty je dle mého skutečnou projekcí Seleniny osobního stylu. O tom se Lady Gaga asi může jen zdát, protože její dlouho očekávaný Haus Laboratories vypadá jako parodie z aliexpressu. Zkrátka a dobře, kosmetika bez nápadu, bez konceptu a podle všeho i bez známky kvality, na kterou Gaga jen frkla své jméno pod vidinou snadno vydělaných milionů. Rant over. 



Z kosmetické nabídky Rare Beauty mě zaujalo hned několik produktů, ale pro začátek jsem se rozhodla vyzkoušet jen Always an Optimist 4-1 Mist. Jedná se o sprej, který funguje jako podklad pod makeup, setting sprej, hydratační sprej a osvěžující sprej. Je k dostání v 88ml plastové lahvi s jemný rozprašovačem. 



Sprej zafixuje na celý den, bez problému. Je to snad první sprej takového rázu, u kterého je znát tak markantní rozdíl, co se výdrže líčení týká. Navíc pleti dodá zdravý lesk a osvěží ji. Mimo jiné také dokonale voní. Kdyby se Selena rozhodla stejnou vůni prodávat i jako sprej na spaní na polštář, nezlobila se. Sprej totiž voní po levanduli a heřmánku.
Jsem nad míru spokojená a určitě si sprej pořídím znovu. Jen kdybych pro něj nemusela pokaždé do ČR. Rare Beauty se totiž Velké Británii pořád tak nějak vyhýbá. Sprej vyjde na 720 kč. 


Žádné komentáře