Používá technologii služby Blogger.

Selfless by Hyram: Niacinamide & Maracuja - RECENZE

Dneska bych se s vámi ráda podělila o recenzi na jeden z produktů z populární kolekce pleťových produktů od Selfless by Hyram a The Inkey List. Značku Selfless by Hyram má na svědomí Hyram, což je influencer a youtuber, který se zaměřuje především na správnou péči o pleť. Společně se značkou The Inkey List uvedli na trh podznačku Selfless by Hyram, o kterou se stará již zmíněný influencer Hyram. 



Firma si zakládá na transparentnosti, co se složení týká a především na udržitelnosti. K tomu se ještě ostaneme ke konci článku.
V současné době má značka v nabídce pět produktů péče o pleť. Já si vybrala hydratační krém Niacinamide & Maracuja Daily Barrier Support Moisturiser. V nabídce jsou dále Retinol & Rainbow Algae Repair Serum, Centella & Green Tea Hydrating Gel Cleanser, Salicylic Acid & Sea Kelp Pore Clearing and Oil Control Serum a Mandelic Acid & Rice Bran Gentle Exfoliating Serum. 



Krém, jak už název napovídá, obsahuje 5% niacinamid a +1% marakujového oleje. Prodává se v 50ml plastové tubě. Co se týká konzistence, jedná se spíš o gel-krém. Je lehoučký a vodnatý, a proto jej značka doporučuje spíše pro smíšenou a mastnou pleť. Já mám sice pleť normální až suchou, ale i tak mi krém sedl na výbornou. Nejsem totiž fanda těžkých a hutných krémů. Mojí pleti vyhovují lehké gelové krémy, jako je právě tento. 



Krém se velmi dobře vstřebává aniž by zanechával povlak. Pleť je po něm jemná a hydratovaná. V tomto ohledu je efekt vidět ihned. Z dlouhodobého hlediska mi pleť přišla svěží a pružnější. I přes mou suchou pleť mi gelový krém zajistil dostatečnou výživu a hydrataci a po dobu používání tohoto krému jsem měla jen minimum pupínků. 



Musím říct, že jsem asi nikdy neměla hydratační krém, který by mi vyhovoval víc. Přijde mi, jako kdyby byl přesně dělaný pro mou pleť. Pokud jako já máte raději lehčí krémíky, věřím, že budete spokojeni. Krém je bez parfemace, takže by měl být relativně šetrný i k citlivější pleti. Produkt jako takový můžu doporučit všema deseti. Ale... 



Nemůžu si pomoct, ale něco se mi na té celé udržitelnosti není po chuti. Neberte to tak, že chci zbytečně plácat, ale poslední dobou mám pocit, že každá značka dneska plácne na svůj sortiment samolepku "udržitelné", aby mohla zvýšit ceny produktů. A platí to tak v kosmetice, v módě, ve stravování.. A i přes to, že pro Hyrama tato udržitelnost asi není jen póza (na rozdíl od spousty jiných značek), nemůžu se nepozastavit nad cenou jeho produktů. Tento krém stojí 690 kč, což je trojnásobek průměrné ceny ostatních produktů od značky The Inkey List, která se na produkci Selfless by Hyram podílí. I přes to, že jsem zvyklá připlatit si za péči o pleť, ale nějak se mi nezamlouvá dávat takové peníze za The Inkey List. Netvrdím, že si krém už nikdy nekoupím. Sedl mi opravdu na výbornou, ale chci jen poukázat na pár nesrovnalostí. Na závěr bych dodala jen to, že chrlit na trh nové značky a nové produkty moc udržitelné není. Nejsem žádný aktivista, co se této problematiky týká, ale nemám ráda, když někdo káže vodu a sám pije víno.

Krém a celou kolekci seženete v Sephoře. 


Žádné komentáře