Používá technologii služby Blogger.

Yves Rocher: Elixir Botanique - Recenze

* Produkty jsem dostala k testování v rámci spolupráce

Po delší odmlce vás vítám u dalšího článku. Tentokrát se společně podíváme do světa pleťové kosmetiky. Jak jste již mohli na Instagramu zaregistrovat, na začátku podzimu jsme dostala k testování novou kolekci Elixir Botanique od Yves Rocher, po které jsem pokukovala od jejího uvedení na trh. Je určena pro každý typ pleti a zaměřuje se především na mojí věkovou kategorii - mladistvou pleť s prvními projevy stárnutí. Mimo jiné je vhodná také pro pleť která je vystavena smogu a nečistotám z ovzduší. Z tohoto popisu jsem usoudila, že by to mohla být trefa do černého. 



V kolekci najdete pleťové sérum, denní krém, noční krém a roll-on krém na oční okolí. Kolekce obsahuje aktivní látky získané z Lichořeřišnice a mikrořasy Tetraselmis, které společně napomáhají k obnově kožních buněk a mimo jiné také nabízí detoxikační schopnosti. 



Pleťové sérum jsem si naprosto zamilovala a myslím, že se jedná o nejsilnějšího člena této kolekce. Sérum je hydratační s okamžitým efektem na dehydratovanou pleť. Z dlouhodobého hlediska ji rozzářil a zanechal jemnou a vláčnou. 



Jak konzistencí, tak efektem mi hodně připomíná populární sérum Mineral 89 od Vichy s tím rozdílem, že sérum od YR je o chlup tekutější a lépe se vstřebává. Setkala jsem se s tím, že sérum lepí, nicméně pokud aplikujete na navlhčenou pleť, tento problém by se vás týkat neměl (všechna hydratační séra aplikujte na vlhkou pleť). 



Co se týká krému, po prvním týdnu jsem byla přesvědčena, že noční krém je to nejlepší, co se mi kdy přihodilo. Krém má spíše konzistenci séra a je velmi tekutý. Pleť zanechával s okamžitým efektem hladkou a jemnou. Po pár týdnech jsem ale názor přehodnotila. 



Noční krém začal dělat povlak a všimla jsem si, že se hůř vstřebává. I na navlhčené pleti byl nakonec docela lepivý. Netvrdím, že je špatný, svou práci odvede, ale pocitově z něj nejsem odvázaná.


 

Opačně to bylo s denním krémem, který mi ze začátku připadal takový nijaký, ale z dlouhodobého hlediska jsem s ním relativně spokojená. Je o poznání hustší, ale na pleti roztaje do vodovější formy. Je lehký a hydratuje. Řekla bych, že je fajn na normální dehydratovanou pleť. Na suchou pleť může být podle mě až moc slabý. Mně seděl dobře, po ránu rozjasnil a dodal barvu a znovu bych jím rozhodně nepohrdla. Nicméně není to můj absolutní favorit a brala bych jej spíše ve slevě. 



Jako poslední se zaměřím na roll-on krém na oční okolí. Jsem si jistá, že někteří netrpělivě čekají na můj verdikt. Jako vždy musím podotknout, že produkty na oční okolí neumím moc ocenit, protože mi málo kdy přijde, že bych viděla rozdíl. Ani tady se nekonal žádný zázrak, nicméně, krém je lehký a vodnatý a společně se studenými kuličkami z roll-on aplikátoru viditelně pomáhá ke zmírnění ranních opuchlin z nedostatku spánku. Navíc masáž kolem očí zmíněným roll-onem je velmi příjemná. 



Na závěr bych článek ráda shrnula. Sérum je za mě jedno ze těch lepších hydratačních sér, z kolekce mě oslovilo nejvíc a určitě bych se k němu někdy ráda vrátila. Denní krém a roll-on krém na oční okolí zajisté neurazí. Noční krém trochu pokulhává, ale vyslovený průšvih to tak není - jen mě vzhledem k ceně prostě nepřesvědčil. 

1 komentář

  1. Tuhle řadu jsem nezkoušela, ale obecně mám YR velmi ráda. Naposled jsem zkoušela jejich vánoční limitky, ale ráda bych zkusila řadu Hydra Vegetal :)

    OdpovědětVymazat