Používá technologii služby Blogger.

Jarní móda: kousky, bez kterých se neobejdu

Pomalu ale jistě se loučíme s třetím zimním měsícem. V Edinburghu nám již nastalo jaro (alespoň to tak vypadá, ale vzhledem ke zkušenostem s místním podnebím zimní kabát až do června pro jistotu uklízet nebudu) a já pomalu ale jistě dávám dohromady jarní šatník.


Od minulého jara jsem trochu zhubla, a tak jsem krom některých mých oblíbených kousků z podzimu musela doplnit mezery. Naštěstí nám většina obchodů cpe jarní kolekce už od konce listopadu, a tak se zadařilo a nakoupila jsem hodně po slevách. Navíc jsem si v poslední době hodně oblíbila Vinted a dokonce se mi po dlouhé době zadařilo při návštěvách charity shopu (rant alert: 😤 nevím, jak v ČR, ale tady je najednou strašně módní nakupovat v charity shopech, takže se neuvěřitelně zdražilo a některé nošené kousky stojí skoro stejně jako kousky nové přímo v obchodech. To člověka, co v charity shopech nakupoval vždycky, skutečně zabolí, a tak jsem je chvíli bojkotovala. Lol, no nic). Pojďme se tedy společně podívat, jaké kousky budu nosit na jaře.


Trench coat


Trench coat je podle mě základ šatníku a unosíte jej bez ohledu na současné módní trendy. Je nadčasový a hodí se jak na podzim, tak na jaře. Teď to navíc vypadá, že  trenče budou velmi IN (víc než obvykle). Já sama mám svůj trenč z Manga, ale osobně bych ho nedoporučila. Hodně se muchlá a ideálně bych ho musela žehlit dvakrát denně. Ach jo. 



Dobře padnoucí spodní prádlo (AD)


Poslední dobou jsem hodně zatížená na spodní prádlo, protože jsem začala špatně reagovat na některé materiály. Musela jsem udělat velký makeover spodního prádla a zhruba ve stejnou dobu, kdy jsem nakupovala sady spoďárů z TK Maxxu jako smyslů zbavená, se mi otevřela možnost vybrat si něco od Astratexu, což je obchod především se spodním prádlem. Když už makeover, tak pořádný.



Na adresu Astratex jsem slyšela samou chválu, především co se podprsenek týká. Hned na první pohled mě Astratex oslovil velkým výběrem stylů a velikostí. Mám větší košíčky, ale menší obvod pasu, a tak mám pro většinu řetězců trochu nestandardní velikost a vzhledem k tomu, že většina obchodů končí košíčky velikostí D a pokud náhodou nabízejí i větší velikosti, narvou fo nich nevyjímatelné vycpávky (protože člověk s košíčky o velikosti F potřebuje přidat na objemu. Logicky).





Změřila jsem se podle návodu na stránkách a vybrala si dvě podprsenky, jednu z nich ve stylu Bardot, který mi byl na základě měření doporučen. Do té doby jsem si myslela, že tento střih sedí jen na menší prsa, ale jak teď vidím, není tomu tak.


Obě podprsenky sedí naprosto perfektně a upřímně se ve spodním prádle pro jednou cítím dobře. Jsem nadšená tak, jak jsem už dlouho nebyla. Jediné, co mě mrzí, je, že Astratex v UK nefunguje, takže jejich spodní prádlo přidávám na seznam věcí, které si budu pravidelně vozit z ČR. 




Pokud článek čtete krátce po jeho zveřejnění, na Astratex.cz jsou teď velké slevy. Mimo podprsenek a spodního prádla obecně nabízejí také sportovní oblečení, dámská pyžama anebo třeba punčochy.


Blazery


I přes to, že to podle všech možných předpovědí vypadá, že se s blazery brzy rozloučíme, pro mě osobně je blazer základ šatníku bez ohledu na to, jestli je momentálně in anebo ne. Ve skříni jich mám hned několik a i přes to, že to letos vypadá na výrazné barvy, já se budu i tak držet při zemi s mým barevným výběrem. Jediné, co bych možná ráda přidala do mé sbírky, je růžové sáčko. Těch je teď všude asi milion, takže snad nějaký seženu.. za rozumnou cenu v rozumné kvalitě. 



Loafers


Důchodcovsky vypadající polobotky jsem si oblíbila už dávno. Jsou pohodlné, hodí se takřka ke všemu a outfitu dodají úroveň. V posledním roce se hodně zpopularizovaly takzvané “chunky loafers”, které mají silnou podrážku. Moc se mi líbí, jsou praktické a přežila jsem v nich spoustu špatného počasí. Na jaře ale spíše vynosím mém oblíbené klasiky od Coach. Jediný problém je, že jsem prochodila podrážku a musím je nechat opravit. 



Růžová 


Spíše než u konkrétního kousku oblečení bych se ráda pozastavila u barvy, která je podle všeho v kurzu. Růžová, respektive fuchsiová. Já sama na barvy moc nejsem, protože je neumím moc dobře kombinovat, a tak se řídím pravidlem 2+1, což je černá a bílá plus barva. A ta třetí barva je většinou šedá, béžová anebo hnědá. Tenhle odstín růžové se mi ale moc líbí a mám v šatníku hned několik kousků v této barvě, kterým čas od času rozbíjím mou béžovou síť nevýrazných vzorů. 


Astratex

Žádné komentáře