Používá technologii služby Blogger.

Selfless by Hyram: Dvojité zklamání

 Čekala jsem trochu víc. Asi tak bych shrnula mojí současnou zkušenost s pleťovkou od Selfless by Hyram, která spadá pod The Inkey List. Značka známého skinfluencera Hyrama Yarbro vystřelila ke hvězdám v roce 2020. Není se čemu divit, Hyram je velmi populární youtuber a v tom roce vzal zájem o pleťovku za své vzhledem k tomu, že se roušky (a potažmo mastkné) staly součástí našeho každodenního života. I já tehdy podlehla trendu a zkusila marakujový hydratační krém. Tehdy stál cca 600kč, což je na Inkey list hodně. Ale byla jsem velmi spokojená. 



V roce 2023 Hyramovo značka trochu upadá a plní regály outletů jako je TK Maxx, kde se prodává za třetinu původní ceny. To je jeden z důvodů, proč jsem sáhla po dalších produktech. Ne že by mě má první zkušenost nepřesvědčila... ale nějak jsem se nemohla přimět zaplatit dalších šest stovek, když se většina mých pleťovkových favoritů vejde do čtyř stovek. 


Sáhla jsem po čistícím gelu Centella & Green tea (pozn.: green tea=zelený čaj) a séru Peptide Q10 & Ginger (pozn.: ginger=zázvor). Po několika týdnech testování už chápu, proč marakujový krém nemůžu v TK Maxxu sehnat zatímco čistícími gely a petidovými séry regály přímo přetékají. 



Gel je k dostání v mačkací tubě o objemu 150mL. Gel není ovoněný a má poměrně hutnou konzistenci. Podle všeho má být hluboko čistící, což je efekt, který jsem prostě nezaznamenala. Je to asi největší kámen úrazu pominu-li, že se gel z tuby špatně vymačkává. Dokud jsem gel používala s čistícím kartáčem (používám eggo), vše bylo v pořádku. Problém nastal, když jsem kartáč neměla po ruce (čti nemohla jsem najít nabíječku) a čistila jsem jen klasicky rukama. Během týdne se mi na pleti nahromadilo hodně nečistot a cítila jsem, že pleť není čistá. Vyskákalo mi dost pupínků v podobě zanesených pórů. V momentě, kdy se kartáč vrátil do každodenní rutiny, vše se zase zlepšilo. 



To může být možná kudos čistícímu kartáči, ale osobě věřím, že by gel, co v jeden čas stál šest set, měl být soběstačný a pleť vyčistit bez pomoci. Každopádně nevysušoval a pleť mi nedráždil. 


Druhým kouskem je sérum s peptidy a zázvorem. Do dneška jsem nezaznamenala jediný efekt, za kterým by stálo tohle sérum. Sérum má bojovat za zdravě vypadající a rozzářeně pleť bez známek únavy, ale bojovník je to tedy slabý. A ano, chápu, že nemůžu očekávat, že dlouhé hodiny pracovního stresu a šest hodin nekvalitního spánku denně zachrání tři kapky séra. Nicméně efekt je fakt nulový. Přijde mi, jako kdybych z 30ml tuby vymáčkla trochu rosolovité vody, protože efekt je velmi podobný, jako kdybych si pleť navlhčila. 



Opět musím ale podotknout, že sérum není ovoněné, což je snad asi jediné plus tohoto nešťastného produktu. 


Oba produkty mě zklamaly a víc už od Hyrama asi zkoušet nepotřebuji. Po marakujovém krému se sice podívám, ale tím to pro mě hasne. 

Žádné komentáře