Používá technologii služby Blogger.

Renovality: Čistící pěna a další recenze

Drazí čtenáři, moc se omlouvám za poměrně rozsáhlou odmlku. Od posledního příspěvku se událo hned několik věcí a já na psaní neměla tolik času a upřímně ani chuť. Nebudu slibovat, že budu pravidelně přispívat články, ale alespoň se o to pokusím. 

Pokud se alespoň okrajově zajímáte o kosmetiku, zvlášť pak tu českou, značka Renovality pro vás zajisté není žádnou novinkou. Jedná se o českou značku, kterou si většina z nás nejspíš spojí s oleji. Pravdou však je, že Renovality nabízí mnohem víc než kvalitní oleje. Svůj sortiment pravidelně obohacují a momentálně u nich nakoupíte vše od pleťových sér, tělových peelingů až po doplňky stravy.



V rámci nově navázané spolupráce jsem od Renovality dostala pořádnou nálož jak novinek, tak produktů, které jsem si sama vybrala k testování. Protože je toho skutečně hodně, dnešní článek je pouze první polovinou recenzí. Podíváme se společně na dlouho očekávanou novinku v podobě čistící pěny, populární hyaluronové sérum s vitamínem C, opěvovanou levandulovou vodu a voňavý makový olej. 


Čistící pěna


Čistá pleť je základ každé správné skincare rutiny. Je jedno, jak kvalitní krémy a séra používáte. Pokud nemáte pořádně vyčištěnou pleť, je vám to k ničemu. I to je jedna z filozofií, kterou Renovality zastává na svých sociálních sítích. I proto byl tlak na uvedení nějakého čistícího produktu poměrně vytrvalý. Po několika dlouhých měsících čekání jsme se ale dočkali. Renovality má svou čistící pěnu. 



Je k dostání v 150ml provedení v plastové lahvi s pumpičkou. Já osobně používám dvě dávky, ale asi by mi vystačila i jedna. Pěna příjemně voní (jedná se však o velmi nevtíravou a jemnou vůni) po černém rybízu, Alespoň já v tom cítím rybíz. Pěna vyčistí na výbornou a je hodně jemná a šetrná. Ze začátku jsem si myslela, že na mě bude možná až moc jedná a nebude mi stačit, ale po týdnu používání mi nejspíš v kombinaci s Glow Tonicem vytáhla černé tečky na bradě. 


Osobně nemám pěně co vytknout. Svou práci odvede na výbornou, pleť nevysušuje a ani po ní nepociťuji žádné pnutí. Pleť zanechává jemnou a čistou. Za 319kč asi není o čem moce debatovat vzhledem k tomu, že cenově se blížíme k drogérce, zvlášť pak s nějakou tou slevičkou. Sama za sebe pořád preferuji gelové čistící produkty, ale k pěnám se vracím většinou v létě (nevím, jsou lehčí, a tak mi sednou lépe), takže příští léto můžu objednávat. 


Hyaluronové sérum s vitamínem C a B3


Pěna se sice povedla, ale produktem číslo jedna z dílny Renovality je pro mě jednoznačně tohle sérum. Víte moc dobře, že hyaluronová séra jsou mými favority a mám s nimi bohatou zkušenost. V posledním roce a půl jsem začala zařazovat do své rutiny i niacinamid (B3) s vitamínem C. Všechny tři složky najdete v tomto séru od Renovality. 



Bála jsem se, že sérum bude na olejové bázi. Taková séra mi víceméně nesedí. Naštěstí se jedná o sérum s klasickou konzistencí. Je poměrně tekuté, a tak se velmi rychle vstřebává. Nezanechává po sobě žádný povlak a pleť po něm není olepená. Pleť je pak na omak napapaná a vypadá leskle a zdravě hned po nanesení. Z dlouhodobého hlediska mi přijde, že pleť je taková rozzářenější a vyživená. Zdá se mi, že se mi po několika týdnech i vyvážil tón, ale to je zajisté také zásluhou sluníčka a lehkého opálení. Mimo jiné jsem od zařazení Renovality do mé rutiny neměla žádný výrazný kráter (t.j. megapupínek), což je opět zásluhou kombinace všech produktů a času stráveném na slunci. I tak jsem ale s pletí momentálně fakt spokojena a věřím, že tohle sérum na tom má svůj podíl.


Sérum voní po citronech a je k dostání v 50ml skleněné lahvičce s pumpičkou. Vyjde na 579kč, což už není úplně levná záležitost, ale za mě je to jedno z nejlepších sér vůbec. A že jsem jich vyzkoušela dost. 


Levandulová voda


Květinové vody a tonika jsou mým oblíbeným krokem v péči o pleť třebaže na ně spousta lidí zapomíná anebo je nepovažuje za důležitá. Já osobně je docela ráda střídám (například exfoliační Glow tonik používám jen párkrát týdně). Co se týká květinových vod, beru je jako základ k navlhčení pleti před aplikací séra (drtivá většina sér se nanáší na vlhkou pleť). S levandulovou vodou mám opět dobrou zkušenost. Zaprvé pleť hezky zvláční, zadruhé moc příjemně voní (a někdo mi říkal, že doslova smrdí a já s tím velmi nesouhlasím) a zatřetí se voda stala mým největší zachráncem, když jsem se na dovolené trochu spálila od sluníčka. Voda totiž pokožku zklidnila a zchladila. 



Vodu zakoupíte ve 100ml plastové lahvi s rozprašovačem za 177kč. 


Makový olej s přírodním vitamínem E


Druhou novinkou tohoto článku je makový olej. Jak jsem již zmínila, krom odličování na pleťové oleje moc nejsem. Proto jsem ze začátku byla s testováním hodně opatrná. A tím opatrná myslím, že jsem h ze začátku používala jednou týdně po pěti kapkách. Nicméně teď se mi dostal do ruky hydratační gel, který sice krásně hydratuje, ale chybí mu taková ta výživa. A tak jsem začala obden používat makový olej a docela mi to vyhovuje. Ještě nejsem ve fázi, kdy bych dala olej každý den, ale jsem vděčná i za tuhle fázi. 



Olej je na olej docela lehoučký. Hezky se roztírá, protože je tekutý (strukturou mi připomíná výše zmíněné sérum). Na pleti sedí cca pět minut a pak se vstřebá do ztracena. Pleť skutečně vyživí a zanechá ji heboučkou a sametovou. Nicméně mi po něm pleť nepřijde těžká a opatlaná. Navíc voní po máku, jakože... čerstvě upečený loupák, za což má plusové body. 



Osobně bych si ho sama nekoupila, ale to je zkrátka proto, že oleje prostě tolik nevyhledávám. I tak jsem ale ráda, že ho mám ve sbírce a když je třeba, můžu po něm sáhnout v krizi, jako třeba teď. 
K dostání je ve skleněné 50ml lahvičce s pumpičkou za 170kč. 


Já tímto Renovality moc děkuji za produkty k otestování a vám čtenářům za vaši pozornost. Brzy budu pokračovat druhou částí recenzování. 


1 komentář

  1. Od tejto značky som ešte nikdy nič neskúšala, ale na to sérum si ma celkom navnadila, zväčša mi úplne najviac vyhovuje akákoľvek kozmetika s vitamínom C :)
    What a fancy world

    OdpovědětVymazat