Používá technologii služby Blogger.

PIXI: +C Vit - RECENZE

*Spolupráce s Pixi Beauty

Už je to pár měsíců zpět, co mi přišel PR balíček od značky Pixi s novými kousky z kolekce +C Vit. S vitamínem C v kosmetice nemám až tak bohatou zkušenost, a tak jsem byla zvědavá, co tahle kolekce přinese. V balíčku jsem našla pleťový olej, balzám  na rty, primer a pak jakýsi rozjasňovač očního okolí. 



+C Vit Brightening Perfector


Rozjasňující primer s vitamínem C jsem si oblíbila ihned a i po několika měsících příležitostného používání jsem s ním spokojená. Jedná se o takový hutný krém, který pleť dokáže sjedňotit i přes to, že není tónovaný. Pleti dodává zdravý nádech a takový relativně přirozený lesk (nebudete se lesknout jak psí kulky, ale budete do jisté míry zářit). Efekt je natolik příjemný, že primer používám v dny, kdy se mi do makeupu moc nechce a naopak pod makeup ho nenosím. Přijde mi to škoda, protože pod makeupem ten efekt zase není nijak převratný. Je pravda, že se s ním makeup na obličej trochu lépe chytá, ale takový ten wow výsledek pozoruji hlavně na pleti bez makeupu. 



S primerem jsem spokojená. Není ani tak drahý...na Pixi. Vyjde na 14 liber za 25ml tubu. Na lookfantasticu stojí 463 kč zatímco v Sephoře za něj chtějí 590 kč (Sephora jako vždy nasazuje svou patnáctiprocentní přirážku za to, že je to Sephora). Nejsem si jistá, jestli bych si jej znovu koupila samostatně, ale v nějaké sadě bych jím nepohrdla. 


+C Vit Priming Oil


Na pohled člověka nejvíce zaujme tento třífázový pleťový olej. I přes to, že na oleje zas až tolik nejsem, těšila jsem se na něj. Ze začátku se zdálo, že to bude jeden z mála olejů, který skutečně zvládnu používat každý den. Olej se lehce vstřebává, pleti dodá lesk, vyživí ji a osvěží aniž by zanechával mastnou stopu. Prvních pár dní jsem byla tedy velmi spokojená, ale asi po týdnu se mi začaly objevovat pupínky a nevzhledné boláky, které bohužel způsobil tento olej - několikrát jsem jej vysadila a zase vrátila do své skincare rutiny, abych se ujistila, že za tímto neduhem opravdu stojí olej z této kolekce. Navíc podle všeho nejsem jediná, kdo má podobnou zkušenost. Je to docela zvláštní, protože olejíček je lehoučký a podle složení by neměl ucpávat póry. 



Moc ráda bych tento olejíček doporučila, protože mi konzistencí opravdu sedne, ale bohužel díky následné reakci nemůžu. Olej je k dostání ve 30ml lahvičce s pipetou a vyjde na 24 liber. Na LF pak vyjde na 794 kč a v Sephoře stojí 830 kč. 


+C Vit UnderEye Brightener 


Tento produkt mě zaujal asi nejvíc. Jedná se o krémík, který barevně vyvažuje kruhy pod očima a rozjasňuje oční okolí. Ze začátku jsme si ale vůbec nesedli a trvalo mi skoro čtvrt roku, než jsem si na něj zvykla. Krém je totiž hodně řídký a oranžový. Celou dobu jsem jej nanášela jako concealer, takže jsem jej tolik nevmasírovávala. To vedlo k divným oranžovým flekům a já byla dost zklamaná. Po nějaké chvíli jsem se na to rozhodla jít jinak a krémík jsem začala vmasírovávat jako třeba sérum na oční okolí. A ejhle, najednou to šlo. Oranžová se vytratí společně s nevzhlednými kruhy pod očima. Navíc pleť kolem očí opticky zjemní a dodá jí takový ten blur efekt. 



S tímto produktem jsem tedy nad míru spokojená a můžu jej i přes krušný začátek s klidem doporučit. Jen mi přijde docela drahý. V tubě je jej pouze 12ml a i tak vyjde na 16 liber. V Sephoře pak stojí 590 kč na LookFantastic vyjde na 529 kč. 


+C Vit Lip Brightener


To nejlepší jsem si nechala na konec. Z celé kolekce jsem totiž nejvíc spokojená s balzámem na rty, což jsem vůbec nečekala. Intenzivně hydratuje a na rtech zanechává jemný povlak, díky kterému dostanou jemný růžový nádech a vypadají pak plnější a zdravější. Na rozdíl od spousty balzámů se tento na rtech nerozpouští. Spíše zůstává na svém místě a pak se postupně. během dne vstřebává. Na balzám mám opravdu neuvěřitelnou výdrž. Je ideální i jako primer pod nějakou vysušující rtěnku, která to vysušování skrz povlak balzámu nemá tak jednoduché. 



Balzám jsem si opravdu zamilovala a zrovna pár dní zpět jsem jej vypotřebovala - což je u mě a balzámů nevídané a neslýchané. Problémem je opět cena. Balzám stojí 10 liber, což mi na balzám přijde tedy dost bez ohledu na to, jak moc jsem s ním spokojená. V sephoře stojí 350 kč a na LF zase 331 kč. Určitě si jej znovu pořídím, ale počkám si na nějakou výraznou slevu, protože tolik peněz za balzám prostě nedám. 


Jak se vám líbila tato kolekce? Zaujalo vás něco? 

Žádné komentáře