Používá technologii služby Blogger.

OPAL SE A NESPAL SE!

Většina kosmetických nadšenců vám řekne, že nejdůležitějším krokem jak v péči o pleť, tak v celém kosmetickém procesu obecně, je takzvané SPF (Sun Protection Factor faktor ochrany před sluncem). V současné době se espéefka těší velké slávě a na trh se dostává více a více různých druhů produktů a inovací. Opalovák už dávno není jen záležitostí hutných mlék, která zanechávají bílý mastný a olepený povlak po celém těle. Dneska si můžete vybrat z celé škály opalovacích krémů, vodiček, olejíčků, sér a dalších, díky kterým zdravé opalování nikdy nebylo jednodušší. Pojďme se společně podívat na několik produktů, které jsem měla díky spolupráci s lékárnou Benu možnost vyzkoušet.

*tento článek vznikl ve spolupráci s lékárnou Benu



La Roche-Posay: Anthelios Shaka Fluide SPF50+


Ať už je léto nebo zima, naše ranní pleťovková rutina by vždy měla obsahovat produkt s dostatečně velkým ochranným faktorem. Momentálně používám opěvovaný Anthelios Shaka Fluide s SPF50+ od La Roche-Posay. Jedná se o mlíčko, které je tak lehounké, že ho na pleti ani necítím. Vstřebává se jedna báseň a nezanechává bílý povlak. Osobně mi vyhovuje především tím, že pleť zanechává hladkou a lesklou. Pokud vyhledáváte spíše matný efekt, asi bych se podívala po něčem jiném, ale pokud se rádi lesknete jako já, Shaka Fluide by vám mohl vyhovovat.



Čas od času z tohoto SPFka cítím alkohol, nicméně bez něj by to v případě SPF produktů nešlo. Jinak by ale neměl být parfemovaný. Co se týká množství, které je třeba na pokrytí celého obličeje a krku, obecně panuje pravidlo tří prstů. Dva na obličej a jeden na krk. V tomto případě je ho ale dle mého třeba o trochu víc a ideálně mi vychází čtyři prsty na obličej a jeden na krk, stejně jak to vidíte na fotce. 



Eucerin: Dry Touch Transparent Sun Spray SPF50


Co se týká zbytku těla, sázím na produkty, které mi aplikaci co nejvíce usnadní a které mohu doplňovat za pochodu i při pochůzkách po městě. Opalovací mléka pro mě nejsou tedy ideálním řešením. V posledních letech se ale na trhu začaly objevovat opalovací mlhy, spreje a vodičky. V současné době mě zaujal sprej Dry Touch s SPF50 od značky Eucerin. S Eucerinem nemám moc zkušeností, ale na tenhle neviditelný opalovací sprej jsem četla poměrně pozitivní recenze, a tak jsem se rozhodla jej také vyzkoušet.



Sprej je velmi příjemný. Jedná se o neviditelnou vodičku, která se snadno a rychle vstřebává, a tak je ideální pro aplikaci SPFka za každé situace (nezapomínejte, že SPF má poměrně rychlý rozklad, a tak je třeba jej každou chvíli doplňovat). I přes svou velmi vodnatou konzistenci pokožku zanechává vláčnou jako kdybych použila krém. Velkým plusem je také to, že sprej pokožku zchladí, což se v parných měsících skutečně hodí. A pokud nemáte rádi takový ten typický pach opalovacích krémů, tenhle sprej ji úplně postrádá. Je ale trochu ovoněný (vůní připomíná deodorant). Sprej je k dostání i s ochranným faktorem SPF30.



Eucerin: Sensitive Relief Gel-Cream pro obličej a tělo


Nesmíme zapomínat ani na péči po opalování. Člověk by měl pokožce dopřát hydratační krém po každém opalování a nejen, když se spálí. Osobně si myslím, že si člověk vystačí s obyčejným tělovým krémem, ale v ideálním případě bychom měli vybírat spíše po-opalovací krémy, které jsou bohaté na antioxidanty. Antioxidanty totiž pomáhají s odstraněním volných radikálů, které se usazují na pokožce díky slunečnímu záření a způsobují narušení pokožky (například když se spálíme). Díky antioxidantům se urychluje hojení spálené pokožky. 



Na trhu je opravdu velká spousta po-opalovací péče. Tentokrát jsem ale zůstala věrná Eucerinu a sáhla po jejich gelovém krému z kolekce Sensitive Relief. Opět se jedná o příjemnou záležitost. Krém má gelovou strukturu a je takový až vodnatý, a tak ho nemusíte moc roztírat, aby se vstřebal. Pokožku zanechává hezky hydratovanou a svěží. Jediné, co krému vytknu je výraznější parfemace. Myslím, že u takového produktu je to poměrně zbytečné. 


Žádné komentáře