Používá technologii služby Blogger.

YVES ROCHER: NOVÁ DEKORATIVKA + RECENZE

Věřím, že spousta z váš již zaregistrovala letošní novinky ze světa dekorativky Yves Rocher. Já se k nim dostala až poměrně nedávno, a proto vám recenzi sepisuji až dlouho po jejich vstupu na český trh. Všechny novinky se točí kolem očí. Najdete mezi nimi řasenky, tužky na obočí, linky, gely a dokonce i stínů.



Řasenky

Nejvýraznější novinkou jsou zajisté řasenky. Yves Rocher přišlo s celou škálou nových řasenek. Jedna řasy prodlouží (Longueur), druhá natočí (Coubre) a třetí zase dodá objem (Volume). Já jsem na otestování dostala tu čtvrtou - Intense Metamorphose, která je taková tři v jednom. Je k dostání jak v klasickém tak ve voděodolném provedení. 


Řasenka má vykrojený kartáček, který je silný a hustý. Hůř se s ním dostává k vnitřnímu koutku oka, ale řasy se mi s ním dobře kroutí a rozdělují. Řasenka horní řasy neslepuje, ale dolní trochu ano. Nevím proč, ale je to vidět dobře i na fotce.


Výsledný efekt není špatný, je poměrně výrazný, což já osobně od řasenek vyžaduji. Je to pro mě překvapení, protože ostatní řasenky od Yves Rocher mají tendenci spíše přirozenějšího rázu. Řasenka dobře drží, neobtiskává se a neteče. A to platí jak pro voděodolnou, tak pro klasickou verzi. Co mi ale vadí, je, že klasická verze trochu dráždí. Nic, co bych nemohla mít na očích, ale mám neustále pocit, že mi něco leze do očí. Paradoxně, voděodolná verze mi tohle nedělá, ale ve srovnání s klasickou verzí mi přijde méně výrazná. 


Ani jedna z řasenek není špatná. Nejsou to moje topky, ale vzhledem k letošní řasenkové konkurenci si řasenka Intense Metamorphose neudělala vůbec žádnou ostudu. Musím ale říct, že mi řasenky přijdou docela drahé (489kč bez slevy). Se slevou ano, bez ní ne. 

Tekutá oční linky a voděodolná tužka na oči

Dalšími novinkami jsou i dvě linky na oči. Tekutá linka se za mě moc povedla. Kdybych jí uměla používat, asi bych jí ocenila víc. Osobně ale linkám zase tolik nedám, takže trochu bojuji s aplikací jako u každé tekuté linky. Linka nabízí velmi intenzivní černou barvu a skvělou výdrž. Ráno nalíčím, cvečer odlíčím. Otázka je, za jak dlouho linky vyschnou, ale po měsíci zatím bez problému. Linky vyjdou na 259 kč a osobně je za tuhle cenu schvaluji. 


Co se týká voděodolné linky, i tady se to povedlo. Na rozdíl od tekuté linky, kterou koupíte jen v černé barvě, voděodolnou tužku seženete hned v pěti odstínech - od černé, přes bílou, hnědou až po tyrkysovou a zelenou. Já dostala k otestování tu černou. Opět platí, že trochu bojuji s aplikací, ale tady je to o poznání lepší než u tekuté linky. Tužka je užší a trochu preciznější. Navíc se dá vyblendit i do kouřového looku (který stále neumím, ale na ruce to jde dobře haha). Jakmile ale zaschne, s linkami nehnete. To je u tužek podobného rázu poměrně vzácný jev. Nutno podotknout, že linky nepoužívám do vnitřní linky oka, ale spíše ven. 


Jako bonus z druhé strany tužky zabudované i ořezávátko určené přesně pro tento typ tužky. Linky vyjdou na 249 kč a za mě je to opět trefa do černého. Doslova. 

Oční stíny v tužce 

Tady to byl bohužel dost velký průšvih. Obecně si na stíny v tužce moc nepotrpím a myslím, že pro Yves Rocher to též nebyla správná volba. Stíny jsou dostupné v deseti barvách. Já dostala odstíny Taupe a Rose Nude. Barvy jsou krásné, hezky pigmenotavné a nanáší se jedna báseň. Kloužou jako nuž po másle. Problém je v tom, že stíny je třeba vyblendit a rozetřít a v tom je pro mě největší kámen úrazu. Stíny se po aplikaci špatně roztírají a vytváří spíše takové fleky. Po zaschnutí mi velmi dobře drží na ruce, ale na očích májí tendence se slévat už po hodině bez ohledu na setting sprej. 


Pro obě tužky využití najdu. Odstín Rose Nude slouží jako slušný rozjasňovač (a za mě skvělý na rozjasnění vnitřního koutku oka) a Taupe je zase docela obstojná linka. I tak bych si stíny sama od sebe nekoupila. Jedna tužka vyjde na 299 kč. 


Transparentní gel na obočí 

Transparentní gel je za mě nejlepším produktem z této série novinek. Asi víte, že obočí je mým nejméně oblíbenou částí obličeje k líčení. Proto chodím pravidelně na dobarvování obočí a jeho úpravu, abych pak mohla obočí jen učesat a jít. Mám proto nejraději gely na obočí, ale do teď jsem nemohla najít nic, co by mi výrazně sedlo. Většina gelů totiž obočí podivně slepí, nedrží anebo zanechává žmolky. Nebo hůř, stahává líčení kolem. U tohoto gelu jsem nezaznamenala jediný problém. Obočí hezky zafixuje, nežmolkatí a dodá mu optický objem. Nemám mu absolutně co vytknout a určitě si jej koupím znovu. 


K dostání je mimo jiné i v pěti barevných odstínech, pokud by ten transparentní nebyl vaší ideální volbou. Nicméně berte v potaz, že jsem barevný gel nezkoušela ani jeden. Všechny gely seženete za 259 kč. 

Na fotce mám obočí nalíčené tužkou na obočí a transparentním gelem. 

Tužky na obočí 

Na závěr jsem vyzkoušela obyčejné tužky na obočí s kartáčkem. Jsou k dostání v pěti barvách a myslím, že si asi každý bude schopen najít svou barvu. Já dostala na testování hned tři - Blond, Chatain a Ultra-Brun. Poslední z odstínů je na mě bohužel moc tmavý, takže poputuje k některé z mých tmavovlasých kamarádek, ale další dvě barvy se hodí obě (záleží na fázi mého barvení obočí). 


Tužky kreslí hezky, nedrolí se, ale nečekejte od nich takové ty precizní čárky. Tužky nabízí spíše útlou tuhu, která je vhodnější spíše na vyplnění něž dokreslení individuálních chloupků. 


Tužky nejsou špatné. Nenadchnou, ale ani neurazí. Za 259 kč za kus je řadím k průměru, kterým nic nezkazíte. 


Jak se vám letošní novinky líbí? Který z produktů vás zaujal nejvíc? 

* Za produkty k testování moc děkuji Yves Rocher (Spolupráce)

Žádné komentáře